Η “Κιβωτός” παρέλαβε το τραυματισμένο σκυλάκι αλλά καταγγέλλει το Δήμο Λέσβου για αδιαφορία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ “ΚΙΒΩΤΟΥ” ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΑΚΙ
“Σήμερα το πρωί, η ΚΙΒΩΤΟΣ ενημερώθηκε για το τραυματισμένο κουτάβι της φωτογραφίας στην Αγιάσο Λέσβου. Παράλληλα, άρχισαν να φτάνουν μηνύματα όπου έκαναν έκκληση «να δείξουν οι αρμόδιοι άμεσο ενδιαφέρον και να σώσουν το σκυλάκι που φαίνεται να ψυχορραγεί»
1. Αρμόδιος για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στη Λέσβο είναι ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, όπως προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία (Ν.4039/2012)
2. Ο «αρμόδιος» Δήμος Λέσβου, από 1/1/2018 μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για τα αδέσποτα ζώα του νησιού μας καθώς το εφετινό πρόγραμμα διαχείρισης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων στη Λέσβο δεν έχει ξεκινήσει, όπως είχαμε αναφέρει με προηγούμενο ΔΤ μας (το οποίο τα περισσότερα ΜΜΕ της Λέσβου δεν θεώρησαν αρκετά σημαντικό για να αναδημοσιεύσουν….).
3. Όπως μας απάντησε, βέβαια, ο αρμόδιος Δήμος Λέσβου «διαδικαστικοί και γραφειοκρατικοί λόγοι έχουν καθυστερήσει τη σύναψη σύμβασης του Δήμου Λέσβου με κτηνίατρο για τις εργασίες περίθαλψης των αδέσποτων ζώων» -αλλά μας διαβεβαίωνε ότι «πως όλες οι κτηνιατρικές εργασίες που προβλέπονται για το 2108 θα εκτελεστούν κανονικά, παρά την πρόσκαιρη καθυστέρηση»
4. Δυστυχώς, όμως, το κουτάβι που αργοπέθαινε ΣΗΜΕΡΑ στην Αγιάσο, ΔΕΝ καταλαβαίνει από «διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους» και είχε και μια δυσκολία να περιμένει μερικές εβδομάδες ακόμα ώστε να «εκτελεστούν κανονικά, παρά την πρόσκαιρη καθυστέρηση» οι «προβλεπόμενες κτηνιατρικές εργασίες» που θα το έσωζαν.
5. Έτσι, με τη συνδρομή φιλόζωων κατοίκων της Αγιάσου μεταφέρθηκε σήμερα σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στη Μυτιλήνη για να του παρασχεθεί η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα. Το πόδι του πρέπει να αφαιρεθεί αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να επιβιώσει. Προς το παρόν φιλοξενείται σε κρίσιμη κατάσταση στο κτηνιατρείο ώστε να ανανήψει και να μπορέσει να χειρουργηθεί τη Δευτέρα.
6. Τα έξοδα του θα τα αναλάβει αναγκαστικά η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης -αφού ο «αρμόδιος» Δήμος μας κωλύεται προς το παρόν. Aν μπορείτε και θέλετε να συνεισφέρετε σε αυτά, μπορείτε να καταθέσετε τη συνεισφορά σας –οσοδήποτε μικρή-: είτε στο Pet Shop ΤΟ ΓΙΑΤΑΚΙ (Χατζημιχαήλ 21 Μυτιλήνη, Τηλ.: 2251022765) είτε σε τράπεζα: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ EFG Eurobank Ergasias Λογαριασμός: 0026 0319 6601 0127 7852 IBAN GR 6502 6031 90000 6601 0127 7852 SWIFT EFGBGRAAXXX είτε στο Paypal kivotosmitilini@gmail.com 7. Ας σημειώσουμε ότι το κουταβάκι είναι καθαρόαιμο κυνηγόσκυλο (γκέκας) – και να αναλογιστούμε όλοι μας -αρμόδιοι φορείς, φιλοζωικά σωματεία, και απλοί πολίτες- πώς και από ποιους προκύπτουν τα «αδέσποτα» ζώα τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε αυτό το νησί…”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο