Οι Πυροσβέστες της Λέσβου ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Γέρα

Στον απόηχο της πυρκαγιάς της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία κατέκαψε – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – 1.500 περίπου στρέμματα δασικής  και αγροτικής γης και πρόσθεσε μία ακόμη πληγή στο πολύπαθο νησί μας, εκτός από τη θλίψη και την οργή που μας διακατέχουν, οφείλουμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε όλους όσοι , με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και ,σε συνεργασία μεταξύ τους, βοήθησαν στη κατάσβεση και απέτρεψαν ακόμη χειρότερες εξελίξεις.

Ευχαριστούμε τους αξιωματικούς και τους πυροσβέστες – μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς – του  νησιού, τους εθελοντές πυροσβέστες, την ΕΟΔ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης), τα δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 15 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα από Αθήνα και Πειραιά, τους πιλότους των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, τη Δασική Υπηρεσία, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου, το στρατό και φυσικά όλους τους απλούς πολίτες που συνέδραμαν με όποιο μέσο διέθεταν στην εξαιρετικά δύσκολη και αγωνιώδη προσπάθεια όλων μας.

Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά είναι άξιοι επαίνων. Ευχή όλων μας, ωστόσο, είναι να μη χρειαστεί ξανά παρόμοια  μνεία και αυτή η καταστροφή να είναι η τελευταία.

 

 

 

 

 

Με Εκτίμηση

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο