Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τα ταξιδάκια αναψυχής… Πεταμένα λεφτά σε εκθέσεις που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα

 

“Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχουμε σε τρεις τουριστικές εκθέσεις, στην Τσεχία, Σερβία και Ρουμανία. 
Στόχος μας είναι η ενίσχυση και η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος επισκεπτών από τις παραπάνω χώρες στα νησιά μας.
Η φωτογραφία από την έκθεση «Holiday World», με την Διευθύντρια του ΕΟΤ κα Νικολόπουλου, με την οποία συζητήσαμε ενέργειες για την τουριστική προώθηση των νησιών μας.”

Αυτή είναι η ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η Αγγελική Σαραντινού, η οποία παρεπιπτόντως είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου.

Θα θέλαμε να μάθουμε πόσα ταξίδια έχει κάνει η Αγγελική Σαραντινού και η συνοδεία της – νομίζουμε ότι τον Τέρενς Κουϊκ τον έχει ξεπεράσει – σε όλο τον κόσμο, για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος επισκεπτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το κόστος των αποστολών αυτών, αλλά και τα αποτελέσματα των συμμετοχών αυτών στις εκθέσεις.

Έχουμε ξαναγράψει ότι τα λεφτά αυτά τα θεωρούμε πεταμένα, αφού η Λέσβος τουλάχιστον δεν έχει ωφεληθεί ποτέ από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προβάλλει τα νησιά μας.

Όπως διαβάζω στην ανάρτηση της Αγγελικής Σαραντινού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει σε τρεις τουριστικές εκθέσεις, στην Τσεχία, Σερβία και Ρουμανία.

Είναι ποτέ δυνατόν να περιμένουμε ενίσχυση του τουριστικού μας ρεύματος από τις χώρες αυτές;

Ποιοι είναι αυτοί που εγκρίνουν τις συμμετοχές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις εκθέσεις αυτές και με τι κριτήρια;

Έχει η Χριστιάνα Καλογήρου κάποια απάντηση στα ερωτήματά μας αυτά;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τα ταξιδάκια αναψυχής… Πεταμένα λεφτά σε εκθέσεις που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα”

 1. Παναγιώτης Μοσχόβης

  Σχετικά με το άρθρο σας
  « Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τα ταξιδάκια αναψυχής… Πεταμένα λεφτά σε εκθέσεις που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα» δεν είναι κάτι το νέο.
  Εδώ και τριάντα χρόνια συμβαίνει αυτό αλλά τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα.
  Στο εξωτερικό είδα και επισκέφτηκα αρκετές εκθέσεις με συμμετοχή τη Λέσβο, αλλά οι περισσότερες ήταν πτωχές και πενιχρές που δεν άξιζε καν τον κόπο να τις επισκεφτείς. Περισσότερα ήταν τα άτομα που καθόταν γύρω από ένα τραπεζάκι παρά αυτά που είχαν εκθέσει. Εκτός αυτού ο χρόνος και οι χώρες που γίνονται οι εκθέσεις δεν είναι κατάλληλος. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι συγκοινωνίες.
  Οι απευθείας αεροπορικές συγκοινωνίες με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης που μπορούν να φέρουν επισκέπτες δεν υπάρχουν σχεδόν εδώ και δύο χρόνια. Για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου. Ο κόσμος της Ευρώπης προγραμματίζει τις επόμενες διακοπές του στην αρχή του χρόνου και όχι την τελευταία στιγμή. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτά που θέλουμε εμείς και όχι αυτά που θέλει ο πελάτης.

Αφήστε ένα σχόλιο