Η ώρα της Λέσβου – Όλοι σήμερα στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς – Μην λείψει κανείς – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Έφτασε η ώρα που οι κάτοικοι, οι φορείς και οι επαγγελματίες της Λέσβου, ενωμένοι σαν μια γροθιά πρέπει να διαμαρτηρηθούν και να απαιτήσουν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου», ότι πρέπει επιτέλους η Λέσβος να βρει άμεσα λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα και επί προσθέτως να μην γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου στο 24%.

Από το πρωί σήμερα τα πάντα στη Λέσβο “νεκρώνουν” αφού τα πάντα θα είναι κλειστά.

Στο πλευρό της Λέσβου και οι κάτοικοι και οι φορείς της Χίου και της Λήμνου, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στη σημερινή διαμαρτυρία των κατοίκων της Λέσβου.

Το «Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου» καλεί όλους τους κατοίκους της Λέσβου να βρεθούν το απόγευμα στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν ειρηνικά και πολιτισμένα πορεία προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα πραγματοποιήσει στις 19:30 την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Σήμερα το πρωί κορυφώνεται η γιγαντιαία επιχείρηση των μέτρων ασφαλείας για την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία χαρακτηρίζονται πρωτοφανή και όμοιά τους δεν είχαν ληφθεί ούτε κατά την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου πριν από λίγους μήνες στη Λέσβο..

Επί ποδός είναι όλα τα σώματα ασφαλείας αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις.

Τα πρόσφατα γεγονότα με τα επεισόδια στην Πλατεία Σαπφούς, ανάγκασαν την αστυνομία να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα φτάσει στη Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Γιάννης Συνάνης είχε αποκαλύψει σε ζωντανή σύνδεση από τη Λήμνο στο epsilontv στην εκπομπή τους Σπύρου Χαριτάτου “Ξυπνάμε Μαζί” ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Αλέξης Τσίπρα θα μεταβεί αρχικά στη Λήμνο και στη συνέχεια με ελικόπτερο Σινούκ θα προσγειωθεί στο στρατόπεδο της Παγανής και από εκεί με ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φτάσει στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι επιτελείς του κ. Τσίπρα θέλουν να αποφύγουν την οποιαδήποτε θερμή συνάντηση με τους κατοίκους της Λέσβου αφού το κλίμα δεν είναι και τόσο καλό για τέτοιες συναντήσεις.

Το σχέδιο αυτό ίσως αλλάξει και πάλι σε περίπτωση που δεν διασφαλίζει κάθε απρόοπτο στην πομπή του Πρωθυπουργού.

Σε επιφυλακή και οι ένοπλες δυνάμεις αφού το επιτελείο του κ. Τσίπρα ανησυχεί και για τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις του Ερντογάν, ο οποίος ίσως να θελήσει να δημιουργήσει και πάλι κάποιο από τα τερτίπιά του.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έφτασε και έδεσε το Περιπολικό Ανοιχτής Θάλασσας “ΓΑΥΔΟΣ” το οποίο είχε εμβολιστεί πριν λίγο καιρό από τουρκική ακταιωρό.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο