Οι ομογενείς μας δεν ξέχασαν τη σεισμόπληκτη Βρίσα… Το κράτος; Οι τοπικοί μας άρχοντες;

Με δύο επιστολές που λάβαμε πριν από λίγη ώρα στο LesvosNews.gr, τρεις μήνες μετά τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου, οι Βρισαγώτες ευχαριστούν τους ομογενείς μας που δεν τους ξέχασαν, αλλά ρωτούν τους τοπικούς μας άρχοντες αν έχει γίνει κάτι με τις υποσχέσεις της Πολιτείας και τι μπορούν να περιμένουν για τους σεισμοπαθείς.

Διαβάστε τις δύο επιστολές…

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΡΙΣΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

 

Προς

Την Πανλεσβιακή Ομοσπονδία Σύδνεϋ Αυστραλίας

Αξιότιμοι κύριοι,

Εκ μέρους των μελών και φίλων μας, του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας και ιδιαίτερα των αποδεκτών της δωρεάς, θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Παλλεσβιακή Ομοσπονδία για την οικονομική βοήθεια των τετρακοσίων (400) ευρώ σε σαράντα (40) σεισμόπληκτες οικογένειες της Βρίσας. Επίσης, ευχαριστούμε το Ομογενειακό Ταμείο, τη Μυτιληναιϊκή Αδελφότητα, τον Σύλλογο Αντισσαίων, τους Ελληνικούς Συλλόγους του Σύδνεΰ και όλον τον Ελληνισμό του Σύδνεΰ, που ενίσχυσαν οικονομικά αυτόν τον έρανο.

Η δωρεά αυτή, εκτός από τη συμβολή της στην κάλυψη άμεσων αναγκών στις δύσκολες συνθήκες που περνάνε οι πληγέντες συγχωριανοί μας, έχει και σημαντικό ηθικό αντίκτυπο. Αισθάνονται ότι υπάρχουν Μυτιληνιοί που ο χάρτης τους δείχνει μακριά αλλά η καρδιά μας τους νιώθει κοντά. Αυτό ενισχύει τη διάθεση των κατοίκων να παραμείνουν στο νησί μας και να αγωνιστούν, ώστε η Βρίσα να γίνει και πάλι ένας όμορφος και γεμάτος ζωή τόπος. Ελπίζουμε πως με την προσπάθεια που όλοι καταβάλουμε θα έχουμε στα χρόνια που ακολουθούν τη χαρά να σας υποδεχτούμε στο ξαναγεννημένο χωριό μας και να σας ευχαριστήσουμε από κοντά για τη συμπαράστασή σας

.

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Τοπικού                                     Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου

Συμβουλίου Βρίσας                                                   Βρισαγωτών  Αθήνας Λέσβου

Ευστράτιος  Παράκοιλας                                                       Κωνσταντίνος      Σταυρινός

 

     Προς Την Περιφέρειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου

                                    Τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό   

                                    Τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο

Κυρία Περιφερειάρχης, κύριε Δήμαρχε,  Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κ. Ιάκωβε,

Όπως γνωρίζετε, το χωριό μας, η Βρίσα Λέσβου, χτυπήθηκε όσο καμία άλλη περιοχή του νησιού μας από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό. Δεν παραβλέπουμε το ενδιαφέρον σας και τις προσπάθειές που έχουν καταβληθεί ως τώρα για την αποκατάσταση κάποιας κανονικότητας στη ζωή των ανθρώπων. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι και  με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού έχουν δοθεί χρήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον Δήμο Λέσβου και στη Μητρόπολη από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση εκ μέρους σας όσον αφορά τό ύψος των χορηγιών  και δωρεών αλλά και την αξιοποίηση των χρημάτων για την περιοχή μας, θεωρούμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων η κοινοποίηση ενός πίνακα με την κατανομή τους, δεδομένου ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ζήτημα αυτό από τους συντοπίτες μας. Πιστεύουμε ότι η διαφάνεια θα λειτουργήσει προς όφελος και της δικής σας Αρχής και θα αποτρέψει τη διάδοση ανυπόστατων φημών.

Με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την κοινοποίηση του πίνακα, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες για να κινητοποιήσουμε πιθανούς χορηγούς και δωρητές. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συμβάλουμε, ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των πόρων και βελτίωση της ζωής στο νησί μας.

Επίσης,  σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε εάν έχουν γίνει από την πλευρά σας  όλες οι απαραίτητες ενέργειες  για τη χορήγηση της  στεγαστικής  συνδρομής από την Πολιτεία , όπως ορίζεται  από το ΦΕΚ 2524/25 -06 2017 τόσο για τα δημόσια κτήρια του χωριού μας  (Λέσχη, Κοινοτικό Γραφείο κ.α) όσο και για  τους ιερούς  ναούς της Βρίσας (Ζωοδόχος Πηγή , Άγιος  Κωνσταντίνος , Χριστός  κ.α).

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Σταυρινός

Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο