Η ομιλία και το καλωσόρισμα της Χριστιάνας Καλογήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης από κοινού οι ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου, Λήμνου, Σάμου και Χίου, είπε τα εξής:

 «Σας καλωσορίζουμε, κ. Πρόεδρε, στο Βόρειο Αιγαίο.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ.

Είναι η παρουσία σας για τον τόπο μας, μια στιγμή όπως η σημερινή, έκφραση στήριξης, μήνυμα ελπίδας, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Καθώς τελειώνει η θητεία των εκλεγμένων Περιφερειακών Αρχών, βρισκόμαστε μπροστά στην αναμέτρηση του Μαΐου.

Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς, επίμονης και πειθαρχημένης προσπάθειας, έργου θα έλεγα και δοκιμασίας.

Η κοινωνία του Βορείου Αιγαίου στάθηκε όρθια, αντιμετώπισε πρωτόγνωρα προβλήματα, όπως το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και σοβαρές φυσικές καταστροφές, στήριξε τον εαυτό της και προχώρησε και προχωράει.

Δεν έχουν αυτή τη στιγμή νόημα ούτε η παράθεση του έργου, ούτε οι συνηθισμένοι απολογισμοί. Στην προεκλογική περίοδο, που τώρα αρχίζει, με λεπτομέρεια, ειλικρίνεια και αλήθεια, θα μιλήσουμε και για το σήμερα και για το αύριο. Θα μιλήσουμε, θα ακούσουμε, δεσμευτικά θα προτείνουμε.

Η μάχη μπροστά μας, η κοινή προσπάθεια, η προσπάθεια όλων μας, μέσα στις συνθήκες της κρίσης, σε ένα περιβάλλον ευρύτερα δύσκολο, σε μια εποχή με νέα αιτήματα και νέες ανάγκες, θα είναι δύσκολη.

Με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας προχωράμε. Και με οδηγό ένα κριτήριο: Το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα που βελτιώνει σταθερά τη ζωή των ανθρώπων. Εργαζόμενοι σε όλα τα μέτωπα, τοπική οικονομία, τουρισμός, ανάπτυξη, το αποτέλεσμα είναι ο μόνος οδηγός μας. Η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μετράει, αυτό δίνει νόημα στη δράση.

Σήμερα οφείλουμε να προχωρήσουμε, με ενότητα και κοινό πνεύμα.

Σε εποχές όπως η σημερινή, συχνά οι συνθήκες και οι καταστάσεις, ως πρόσωπα, μας υπερβαίνουν. Έχοντας επίγνωση αυτού, η κοινή δράση, η ενότητα των ανθρώπων και της κοινωνίας, η αντίληψη προσφοράς, γίνονται παράγοντας που πολλαπλασιάζει τις δυνατότητές μας, τις δυνατότητες του τόπου μας.

Η πολιτική αλλαγή που έρχεται, με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, θα ανοίξει έναν κύκλο ανάπτυξης, που εμείς στο Βόρειο Αιγαίο, όσο καμιά Περιφέρεια της χώρας, έχουμε ανάγκη.

Γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι. Και η αισιοδοξία αυτή μας δυναμώνει, δυναμώνει τα νησιά μας.

Σας ευχαριστούμε, σας ευχαριστούμε, κ. Πρόεδρε, ακόμη μια φορά για την παρουσία σας εδώ.

Είναι συμπαράσταση, είναι στήριξη της προσπάθειας των νησιών μας.

Σας ευχόμαστε, εδώ, από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όλοι μας, από την καρδιά μας, καλή δύναμη στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή, το δύσκολο βάρος που σηκώνετε, τη μάχη που καθημερινά δίνετε.

Μια πολιτική αλλαγή, που με την εμπιστοσύνη του ο ελληνικός λαός, θα σας δώσει τη δύναμη, ως Πρωθυπουργός, αύριο να εκφράσετε.

Και τότε, είμαι σίγουρη, όλα θα πάνε καλύτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Σας ευχαριστώ όλες και όλους».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο