Οι Λέσβιοι της Αττικής βλέπουν σήμερα δωρεάν το “Τέρας” του συμπατριώτη μας Σταμάτη Μαλέλη

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Σταμάτης Μαλέλης, δίνει τη δυνατότητα  σήμερα σε 70 Λέσβιους συμπατριώτες του, να παρακολουθήσουν δωρεάν στο θέατρο «Πρόβα», την επιτυχημένη παράσταση «Το τέρας κι εγώ» η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του και η θεατρική μεταφορά του, επικεντρώνεται στο θέμα της κατάθλιψης.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί σύντομα και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, αφού ήδη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης επικοινώνησε με τον Σταμάτη Μαλέλη.

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος του είπε ότι θέλει να δώσει ορισμένες παραστάσεις και σε άλλες πόλεις της Λέσβου εντελώς δωρεάν, όπως επίσης ότι θα προσφέρει και πολλά βιβλία του σε θεατές που θα παρακολουθήσουν το «Τέρας» του.

Το θέατρο «Πρόβα» βρίσκεται στη διασταύρωση Αχαρνών και Ηπείρου 39, Αθήνα Τηλέφωνο : 2108818326
Τηλέφωνο: 2108818117
Ώρες Επικοινωνίας: 10:00 π.μ. – 9:00 μ.μ.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πρόκειται για την συναρπαστική ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία που ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με το θάνατο.

Ένα συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, την μάχη του ήρωα με την κατάθλιψη και τον πανικό και τον τρόπο που λυτρώνεται.

Η μελαγχολία τον χαρακτήριζε από τα παιδικά του χρόνια. Σε συνδυασμό με το αυταρχικό και καταπιεστικό οικογενειακό περιβάλλον γέννησαν την κατάθλιψη, που εκδηλώθηκε έντονα με πανικούς, υπό συνθήκες άγχους και πίεσης στην εργασία του στην τηλεόραση . Κάθε επαφή με την δουλειά του μύριζε θάνατο. Δεν μπορούσε όμως να την παρατήσει. Φέρονταν ενοχικά! Απ’ τη μία γιατί δεν άντεχε να απογοητεύσει τους γονείς του, που τον ήθελαν επιτυχημένο επαγγελματία και οικογενειάρχη κι απ’ την άλλη γιατί είχε απομακρυνθεί από τους φίλους του, τα όνειρά του, τον πραγματικό του στόχο: ν’ αλλάξει τον κόσμο.

Δεν του άρεσε να είναι αστός και βολεμένος, αλλά ήταν. Ήθελε να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο, αλλά δεν το έκανε. Αυτή η αντίφαση τον οδήγησε στο να αισθάνεται ένοχος και οι πανικοί ήταν η αυτοτιμωρία του!

Με την βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής και της ψυχανάλυσης, άρχισε σταδιακά να αλλάζει τη ζωή του. Έμαθε να κοιτάζει κατάματα τον εαυτό του, χωρίς να φοβάται για το θέαμα , που θα αντίκριζε. Έκανε βουτιά στα «σκουπίδια» που είχε μέσα του και αναθεώρησε τη ζωή του. Αντιμετώπισε με θάρρος τις αιτίες, όσο επώδυνες και αν ήταν. Έφερε κοντά το Εγώ με το υποσυνείδητο. Μείωσε τους συμβιβασμούς. Καθάρισε την καμινάδα του μυαλού του όπως λέει και ο Γιάλομ. Έβαλε βόμβες στα θεμέλια του πρέπει. Έγινε ο πρωταγωνιστής της ζωής του. Βγήκε νικητής από έναν αγώνα ζωής και θανάτου. Αυτό που κατάφερε ο ήρωας του έργου μπορούν να το καταφέρουν όλοι, όσοι υποφέρουν από την κατάθλιψη και τον πανικό. Το μήνυμα είναι αισιόδοξο: η αρρώστια αυτή περνάει, γιατρεύεται!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
Σκηνοθεσία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Εικαστική Επιμέλεια: ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ
Ζωγραφική Σκηνικού: ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Κοστούμια: ΧΑΡΑ ΜΠΟΤΣΙΒΑΛΗ
Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΖΑΝΟΣ
Video Art: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΧΟΥΒΑΡΔΑ

Παίζουν:

Σωτήρης Τσόγκας
Μαίρη Ραζή
Κυριάκος Ντούμος
Γρηγορία Βελέντζα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο