Οι κυβερνητικές υποσχέσεις προς τους σεισμοπαθείς της Λέσβου καθυστερούν… Σύσκεψη στη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Πέρασε ακριβώς ένας μήνας, από τότε που ο φονικός σεισμός της 12ης Ιουνίου, άφησε τα σημάδια της καταστροφής του στη Λέσβο και ιδιαίτερα στον όμορφο παραδοσιακό οικισμό της Βρίσας.

Από τότε μέχρι και σήμερα, η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις που έδωσε στους σεισμοπαθείς, για άμεση οικονομική βοήθεια και επιδότηση του ενοικίου των άστεγων που επλήγησαν από το σεισμό.

Η ΚΥΑ απόφαση υπογράφηκε μεν αλλά μένει η πίστωση του ποσού που θα διανεμηθεί στους πληγέντες, αλλά και η ολοκλήρωση των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Με απλά λόγια θα υπάρξει και άλλη καθυστέρηση για την καταβολή της πρώτης οικονομικής ενίσχυσης.

Όσο για το θέμα της επιδότησης του ενοικίου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην διετή παροχή προς τους δικαιούχους – όπως ίσχυσε και στην περίπτωση της Κεφαλλονιάς – που όμως θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω του Δήμου Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, των φιλότιμων προσπαθειών του Προέδρου της Βρίσας Στρατή Παράκοιλα, κάνουν ότι μπορούν και μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ώστε να ανακουφίσουν τους σεισμόπληκτους όπου μπορούν.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, πραγματοποιήθηκε σήμερα ,12 Ιουλίου 2017 σύσκεψη στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Ιωάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη, παρουσία των Αντιδημάρχων Λέσβου κ.κ. Γεωργίου Κατζανού και Κων/νου Κατσαρού, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας κ. Στρατή Παράκοιλα, του υπεύθυνου για την πρόοδο των ενεργειών που αφορούν τους σεισμόπληκτους κ. Β. Τεντόμα, του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου κ. Χαρ. Ντινενή,  όπου εξετάστηκε η πορεία των ενεργειών για  τους σεισμόπληκτους και ζητήθηκε από τους αρμοδίους η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο