Η κ. Αναστασία Αντωνέλλη δεν μπορούσε να εντοπίσει τον Λευτέρη !!! Άλλοθι με φτηνές δικαιολογίες

Από την Αναστασία Αντωνέλλη Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με το θέμα του άπορου Λευτέρη Μουτζούρη που δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες:
“Αξιότιμε κύριε Σινάνη,
Μετά το δημοσίευμα σας για τον Λευτέρη και την έμμεση αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται και για τον Δήμο Λέσβου, πρoς αποκατάσταση της αλήθειας, αναγκάζομαι να κάνω χρήση κάποιων στοιχείων της υπηρεσίας μας, αν και δεν το επιθυμώ, σεβόμενη την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.

Ενημερώνω λοιπόν ότι ο Δήμος Λέσβου, δια των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πρόνοιας, πριν από ένα χρόνο περίπου είχε φροντίσει να  τον προσκαλέσει και να φροντίσει σε συνεργασία με τον κ. Μαΐστρο Κλαδογένη- Διευθυντή ΙΚΑ Μυτιλήνης να διεκπεραιωθεί η όλη διαδικασία προκειμένου να λάβει Προνοιακό επίδομα. Έτσι και έγινε και εδώ και περίπου έξι μήνες ο κ. Μουτζούρης Λευτέρης είναι δικαιούχος Προνοιακού επιδόματος ίσου ύψους όσο περίπου η χαμηλότερη σύνταξη του ΟΓΑ. Πέραν αυτού η Κοινωνική μας Υπηρεσία έχει λάβει εντολή από εμένα προσωπικά, να διερευνήσει το εάν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει δικαιούχος του ΚΕΑ. Συγχρόνως προσπαθήσαμε να τον εντοπίσουμε προκειμένου να μαζέψουμε τα δικαιολογητικά του με στόχο να τον εντάξουμε στο δωρεάν συσσίτιο απόρων 2017 -με την ευκαιρία, παρακαλώ αφού τον ξέρετε ειδοποιήστε τον να περάσει από τον Οργανισμό μας, μιας και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Δεν ρωτήσαμε λοιπόν διότι και γνωρίζαμε και είχαμε πράξει και έχουμε κατά νου να συνεχίσουμε να πράττουμε, όσα μπορούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, όχι μόνο για τον Λευτέρη, αλλά για κάθε Λευτέρη, όπως έχουμε υποχρέωση. Αθόρυβα όμως και με σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός που έχει ανάγκη. Φυσικά δεν έχουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα όλων αυτών των ανθρώπων (π.χ δεν διαθέτουμε Ξενώνα αστέγων). Έτσι κάθε συμπαράσταση από ευαισθητοποιημένους πολίτες μας, σε όλους τους Λευτέρηδες της εποχής μας είναι αξιέπαινη. Άλλο όμως αυτό και άλλο η κριτική σας περί αδιαφορίας μας. Και εντάξει πιθανόν δεν ξέρατε. Μήπως όμως θα έπρεπε να ρωτήσετε πριν καταλήξετε στα συμπεράσματα σας;;;;”

Με Τιμή

Αναστασία Αντωνέλλη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Λέσβου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΑΝΗ
Αγαπητή κ. Αντωνέλλη,
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που ευαισθητοποιηθήκατε και δεν αδιαφορήσατε για το θέμα του συμπολίτη μας.
Επιτρέψτε μου όμως να έχω τις δικές μου ενστάσεις…
1. Μου γράφετε ότι μετά το δημοσίευμα σας για τον Λευτέρη και την έμμεση αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται και για τον Δήμο Λέσβου”
Γ,Σ. Εννοείται ότι έπρεπε να κλείσουμε τα μάτια μας και να αφήσουμε τον Λευτέρη στην τύχη του;
Εμείς βγάζουμε την αρνητική εικόνα, ή εσείς που σαν Δήμος δεν φροντίζετε, ώστε οι επισκέπτες του νησιού μας να μην βλέπουν τέτοιες εικόνες;
Ο δημοσιογράφος είναι για να αναδεικνύει τα θέματα και σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι εκτελεστικό όργανο.
Αρμόδιοι για την επίλυση των θεμάτων αυτών, είναι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι Κρατικές και Δημοτικές Υπηρεσίες.
Και δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω, πόσοι άστεγοι έχουν πεθάνει στους δρόμους της Μυτιλήνης, εξαιτίας της αδιαφορίας και αναλγησίας όλων μας, ακόμα και εμάς των απλών πολιτών.
Πιστέψτε μας δεν μας στοίχισε τίποτα ώστε ο Λευτέρης να κυκλοφορεί και πάλι στους δρόμους της Μυτιλήνης σαν “άνθρωπος”.
2. Μου γράφετε “ο κ. Μουτζούρης Λευτέρης είναι δικαιούχος Προνοιακού επιδόματος”
Γ,Σ. Αν νομίζετε όπως γράφετε ότι δεν γνώριζα, γελιέστε…
Μάλλον εσείς δεν γνωρίζετε ότι πριν κάνω το ρεπορτάζ μου, είχα μάθει τα πάντα για τον Λευτέρη.
Το θέμα μας είναι αν παίρνει τα 300 ευρώ της Πρόνοιας ο Λευτέρης και όλα εντάξει;
Όχι… Δεν είναι αυτό το θέμα…
Ο Λευτέρης χρειάζεται άλλου είδους στήριξη…
Και φυσικά δεν φτάνουν τα 300 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού του, το ρεύμα του, το νερό του, αλλά κυρίως για τα ζώα του, που τόσο αγαπά και που ξοδεύει γι αυτά τα περισσότερα χρήματά του.
3. Μου γράφετε “προσπαθήσαμε να τον εντοπίσουμε”…
Γ,Σ. Μα σοβαρολογείτε;  δεν μπορέσατε να βρείτε τον Λευτέρη;
Μάλλον όταν περπατάτε στους δρόμους της Μυτιλήνης φοράτε παρωπίδες ή στρίβετε την κεφαλήν σας αντιθέτως για να μην χαλάσετε την ημέρα σας με τέτοια ψιλοπράγματα.
4. Τέλος μου γράφετε ότι “πράττετε  ότι μπορείτε σαν Δήμος αθόρυβα και με σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός που έχει ανάγκη”
Γ,Σ. Αθόρυβα το λέτε εσείς, όταν ακόμα και για λίγα πακέτα μακαρόνια, ή για λίγα κιλά φέτας που προσφέρετε ενίοτε  στους απόρους του Δήμου μας βγάζετε δελτίο τύπου με προσωπική σας δήλωση;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο