Η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής περνά από κόσκινο τη δράση της ΜΚΟ που σιτίζει τους μετανάστες στον Καρά Τεπέ

metanastes-avga

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για το αποκλειστικό ρεπορτάζ του LesvosNews.gr, σχετικά με τη δράση συγκεκριμένης ΜΚΟ που έχει εγκατασταθεί εδώ και πολύ καιρό στο νησί μας και λειτουργεί σαν ¨φάντασμα”, αφού δεν  είναι καταγεγραμμένη πουθενά και οι επίσημες αρχές αγνοούν την ύπαρξή της!!!

Ο μόνος φορέας που τη γνωρίζει και συνεργάζεται μαζί της είναι ο Δήμος Λέσβου, ο οποίος έχει επιτρέψει σε μέλη – εθελοντές της να μπαίνουν στον καταυλισμό μεταναστών του Καρά Τεπέ, για να σιτίζουν τους μετανάστες.

Και αυτό χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Μία δουλειά που όφειλε να κάνει για τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους το Ελληνικό κράτος και μάλιστα από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και τις επιδοτήσεις της Ύπατης Αρμοστείας.

Θα πρέπει μάλιστα να υπενθυμίσουμε, ότι πολλές φορές οι μετανάστες έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ποιότητα του φαγητού που τους προσφέρεται, με αποτέλεσμα η δυσαρέσκειά τους αυτή να μεταφέρεται μέσω των διεθνών ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο και να δυσφημείται έτσι η χώρα μας.

Να σημειώσουμε ότι η ίδια η ΜΚΟ σε επίσημη ιστοσελίδα που διαχειρίζεται στο διαδίκτυο, διατείνεται ότι ξοδεύει περισσότερα από 700.000 ευρώ ανά μήνα (!!!) για τις δραστηριότητές της στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Μόριας, αλλά και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ.

Ένα ποσό αρκετά μεγάλο, για το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πως διακινείται, αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχει κάνει καμία αναγγελία ή δήλωση ύπαρξής της στη Λέσβο.

Ο Γιάννης Γιαννέλης μετά το δημοσίευμά μας, έδωσε αμέσως εντολή στον Γενικό Διευθυντή της Γ.Γ.  Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παύλο Μιχαλακέλη, να διερευνήσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές όλη την υπόθεση, για τη νομιμότητα ή όχι της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση που έχουμε, η συγκεκριμένη ΜΚΟ ποτέ δεν πήγε να καταγραφεί στη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ως όφειλε, η οποία έχει την αρμοδιότητα για τον έλεγχο των εθελοντικών εν γένει ομάδων.

Σήμερα όμως και μετά από το δημοσίευμα του LesvosNews.gr, προφανώς κάποιος καθοδηγητής της εν λόγω ΜΚΟ τους συμβούλεψε και ένα μέλος της ΜΚΟ πήγε στη Γ.Γ. Α.κ.Ν.Π,  όπου παρέδωσε μία λίστα με τα ονόματα έξι (6) εθελοντών, που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο