Η Fraport… Το αεροδρόμιο Μυτιλήνης… Και η προστασία της Λέσβου από τις πυρκαγιές

Είναι πέρα ως πέρα εξακριβωμένο,  ότι αποσπώνται ΜΑΧΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, απ΄όλους τους σταθμούς ανά την επικράτεια – εν όψει μάλιστα καλοκαιριού – στα αεροδρόμια, με την αιτιολογία ότι μέχρι να μπορέσει να προσλάβει και να εκπαιδεύσει η Fraport ικανό αριθμό ατόμων που θα μπορούν να προσφέρουν αντιπυρική προστασία στα περιφερειακά αεροδρόμια και για να μην προβεί η ίδια σε τέτοιου είδους δαπάνες, καλό θα είναι να προσφερθούν ήδη έτοιμοι πυροσβέστες από την Π.Υ.

Ποιος θα τους πληρώνει αυτούς;

Και εκτός αυτού, σε πυροσβεστικούς σταθμούς της επαρχίας δυνάμεως 7 ατόμων, πως είναι δυνατόν να αποσύρεις το καλοκαίρι 2 και 3 και να τους «δωρίζεις» σε ιδιωτικές εταιρείες;

Αυτό ήδη έχει εφαρμοστεί και συμβαίνει…

Μία άλλη απρόβλεπτη  ανησυχία.

Στο Αεροδρόμιο “Οδυσσέας Ελύτης”, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, έχει αναλάβει ως γνωστόν δράση, η εταιρία Fraport.

Στο Αεροδρόμιο όμως κάθε χρόνο, δραστηριοποιούνταν τα αεροσκάφη PZL-M18.

Στα σχέδια της εταιρίας, η ΜΑΕΔΥ με τα PZL , μάλλον δεν έχουν “θέση”.

Αυτό σημαίνει ή ότι για να υπάρχουν τα αεροσκάφη θα πρέπει να πληρώνει η Π.Α. κάποιο ενοίκιο (ίσως και μεγάλο) , ή να φύγουν από εκεί.

Τα PZL όμως αποδεδειγμένα συμβάλουν τα μέγιστα στην αντιπυρική προστασία του νησιού.

Ένα πιθανό μέρος που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει, είναι ο Πολιχνίτος.

Ο “διάδρομος” εκεί όμως αντιμετωπίζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα , συν το ότι δεν είναι περιφραγμένη και φυλασσόμενη περιοχή , συν το ότι περνάει ο δρόμος προς – από Πολιχνίτο , μέσα από τον διάδρομο.

Αν δεν πάρει άμεσα μέτρα η Περιφέρεια και ο Δήμος Λέσβου , δεν αποκλείεται να “αλλάξει” τόπο η ΜΑΕΔΥ , με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Λέσβο και τις περιουσίες των κατοίκων της.

Ας ελπίσουμε σε μια γρήγορη και σωστή λύση και κυρίως μόνιμη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο