Η Fraport… Το αεροδρόμιο Μυτιλήνης… Και η προστασία της Λέσβου από τις πυρκαγιές

Είναι πέρα ως πέρα εξακριβωμένο,  ότι αποσπώνται ΜΑΧΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, απ΄όλους τους σταθμούς ανά την επικράτεια – εν όψει μάλιστα καλοκαιριού – στα αεροδρόμια, με την αιτιολογία ότι μέχρι να μπορέσει να προσλάβει και να εκπαιδεύσει η Fraport ικανό αριθμό ατόμων που θα μπορούν να προσφέρουν αντιπυρική προστασία στα περιφερειακά αεροδρόμια και για να μην προβεί η ίδια σε τέτοιου είδους δαπάνες, καλό θα είναι να προσφερθούν ήδη έτοιμοι πυροσβέστες από την Π.Υ.

Ποιος θα τους πληρώνει αυτούς;

Και εκτός αυτού, σε πυροσβεστικούς σταθμούς της επαρχίας δυνάμεως 7 ατόμων, πως είναι δυνατόν να αποσύρεις το καλοκαίρι 2 και 3 και να τους «δωρίζεις» σε ιδιωτικές εταιρείες;

Αυτό ήδη έχει εφαρμοστεί και συμβαίνει…

Μία άλλη απρόβλεπτη  ανησυχία.

Στο Αεροδρόμιο “Οδυσσέας Ελύτης”, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, έχει αναλάβει ως γνωστόν δράση, η εταιρία Fraport.

Στο Αεροδρόμιο όμως κάθε χρόνο, δραστηριοποιούνταν τα αεροσκάφη PZL-M18.

Στα σχέδια της εταιρίας, η ΜΑΕΔΥ με τα PZL , μάλλον δεν έχουν “θέση”.

Αυτό σημαίνει ή ότι για να υπάρχουν τα αεροσκάφη θα πρέπει να πληρώνει η Π.Α. κάποιο ενοίκιο (ίσως και μεγάλο) , ή να φύγουν από εκεί.

Τα PZL όμως αποδεδειγμένα συμβάλουν τα μέγιστα στην αντιπυρική προστασία του νησιού.

Ένα πιθανό μέρος που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει, είναι ο Πολιχνίτος.

Ο “διάδρομος” εκεί όμως αντιμετωπίζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα , συν το ότι δεν είναι περιφραγμένη και φυλασσόμενη περιοχή , συν το ότι περνάει ο δρόμος προς – από Πολιχνίτο , μέσα από τον διάδρομο.

Αν δεν πάρει άμεσα μέτρα η Περιφέρεια και ο Δήμος Λέσβου , δεν αποκλείεται να “αλλάξει” τόπο η ΜΑΕΔΥ , με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Λέσβο και τις περιουσίες των κατοίκων της.

Ας ελπίσουμε σε μια γρήγορη και σωστή λύση και κυρίως μόνιμη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.