Η Δημοτική Αρχή δρομολογεί τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού

skala-eressos-saffo-cinema

 Η Δημοτική Αρχή δρομολογεί  τις  διαδικασίες για την ολοκλήρωση του  Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού (Παλιού Κινηματογράφου), το οποίο ως έργο, από το 2011, παραμένει ημιτελές.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε εκ νέου μελέτη προϋπολογισμού 750.000,00€ με ΦΠΑ, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε εκτάκτως, προχθές,

Η πρώτη μελέτη για τη  διαμόρφωση του Παλαιού Κινηματογράφου είχε εκπονηθεί, κατά την προηγούμενη δεκαετία.  Οι  εργασίες, όμως,   του  έργου ως  ενταγμένο στο πρόγραμμα «Θησέας», με  προϋπολογισμό 1.280.000€,  άρχισαν  το 2009, αλλά διακόπηκαν, επειδή διατέθηκε, λόγω μη σωστής χρηματοδότησης,  μόνο το ποσό των   485.102 €, με  αποτέλεσμα το Πολιτιστικό αυτό Κέντρο να μείνει ανολοκλήρωτο.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας  ένα νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα κινήθηκε ταχύτατα. Οι μηχανικοί,  Παπαχριστοφόρου Αντρέας, προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας και Κώστας Τζιτζίνας, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες,  πέτυχαν να συντάξουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα,  νέα πλήρη μελέτη,  αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και ικανοποιώντας όλες τις νέες ανάγκες. Έτσι, αλλάζει το μεγαλύτερο μέρος των ΗλεκτροΜηχανολογικών εργασιών, ολοκληρώνεται άρτια  η σκηνή του Θεάτρου, ώστε αυτή να εξυπηρετεί κάθε είδους εκδηλώσεις, επενδύονται τμήματα δαπέδων αλλά και όψεων, αναβαθμίζεται η ενεργητική πυροπροστασία και  καθίστανται πλήρως  ολοκληρωμένες όλες οι εξωτερικές, οι εσωτερικές επιφάνειες  αλλά και οι ξυλουργικές εργασίες.

Σήμερα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατής Τζιμής  παρέδωσε τον πλήρη φάκελο της μελέτης  στον αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κώστα Κατσαρό, οποίος θα υποβάλλει  το ένα έργο, που δικαιούται να υποβάλει ο Δήμος, για ένταξη και χρηματοδότηση στο   Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Όταν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. και αυτή η πρόταση, ακόμη ένα χωριό της υπαίθρου, μετά το Μεσότοπο,  θα αποκτήσει με ενέργειες της σημερινής   Δημοτικής Αρχής υπερσύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και θα δοθεί για χρήση στους δημιουργικούς κατοίκους  του Βόρειου τμήματος του νησιού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

4 Άποψη για τα “Η Δημοτική Αρχή δρομολογεί τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού”

Αφήστε ένα σχόλιο