Η χθεσινή συγκέντρωση του Παναγιώτη Χριστόφα στη Μυτιλήνη πετάει έξω από το δεύτερο γύρο τη Χριστιάνα Καλογήρου

Η χθεσινή δυναμική συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Παναγιώτη Χριστόφα του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης –  ασφαλώς μεγαλύτερη και πιο ενθουσιώδης από τη συγκέντρωση της Χριστιάνας Καλογήρου – ξεκαθάρισε αρκετά πράγματα και μας έδωσε τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται οι ειδήμονες για τις εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα, για τα αποτελέσματα στις Περιφερειακές εκλογές.

Το πρώτο συμπέρασμα και κυριότερο είναι, ότι η συγκέντρωση του Παναγιώτη Χριστόφα πετάει αυτόματα την Χριστιάνα Καλογήρου έξω από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 2ας Ιουνίου.

Όσο κι αν η Χριστιάνα Καλογήρου και οι συν αυτής προσπαθούν να αλλάξουν το εις βάρος της εκλογικό κλίμα επιστρατεύοντας διάφορα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη δεν καταφέρνει να έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Αφού λοιπόν εκ των πραγμάτων κερδίζει στις εντυπώσεις την Χριστιάνα Καλογήρου, ο μόνος που φαίνεται ικανός να τον κερδίσει στο δεύτερο γύρο είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με τον οποίο όλα τα σενάρια δείχνουν ότι θα μονομαχήσουν.

Ας μην ξεχνάμε όμως και έναν βασικότατο παράγοντα…

Ότι οι ανεξάρτητοι – αντάρτες υποψήφιοι πάντα κερδίζουν στις εκλογικές αναμετρήσεις…

Νάσος Γιακαλής, Δημήτρης Βουνάτσος, Σπύρος Γαληνός και άλλοι κέρδισαν Δήμο Μυτιλήνης και Λέσβου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Νομαρχία Λέσβου όταν είχαν κατέβει ανεξάρτητοι ή είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους, κέρδισαν όλοι τις εκλογικές τους αναμετρήσεις.

Και στην περίπτωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης που ανήκει βέβαια στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι έχει κερδίσει τους ψηφοφόρους των οπαδών της ΝΔ αλλά και ενός ευρύτερου εκλογικού σώματος.

Εκείνο βέβαια που μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά είναι ότι αν δεν είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Σταμάτης Μαλέλης και με γνώμονα τη χθεσινή συγκέντρωση του Παναγιώτη Χριστόφα, σίγουρα θα ήταν ο επόμενος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Μήνυμα νίκης έστειλε ο Παναγιώτης Χριστόφας από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, που αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», μετατράπηκε σε σαφέστατο μήνυμα νίκης, που έστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Χριστόφας.

Ξεκινώντας την ομιλία του μέσα από τον κόσμο, όπως μέσα από τον κόσμο προέρχεται και η ίδια η παράταξη, έδωσε απάντηση σε όσους έδιναν την «συμβουλή» να περιμένει, να κερδίσει εμπειρίες από χαμηλότερες θέσεις, πριν διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Σημείωσε, πως η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από επτά μήνες περίπου δεν έχει σαν στόχο την πολιτική καριέρα, αλλά να δώσει φωνή στη δική του γενιά και στους νεότερους, που ζουν στην ανασφάλεια, θέλουν να γυρίσουν στον τόπο τους και δεν μπορούν, άλλα και στους μεγαλύτερους, που έχουν την αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους. Είναι αυτή η στιγμή, που πρέπει αυτή η γενιά να πάρει την τύχη του τόπου της στα χέρια της, και αυτή η στιγμή δεν χωρά αναβολή.

Ο Παναγιώτης Χριστόφας έδωσε έμφαση σε αυτά που διαφοροποιούν την ομάδα του. Μια ομάδα με νέους, άφθαρτους ανθρώπους, που τους κινητοποιεί το κοινό όραμα και η ίδια ανάγκη, που γνωρίζουν την κρίση και τις συνέπειές της, που βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους και είναι σε θέση να αντιπροσωπεύσουν επάξια τις γενιές τους με ενθουσιασμό, ενέργεια και ευελιξία. Μια ομάδα, που πλαισιώνεται επίσης όχι απλά και από έμπειρους, άλλα και επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς. Μια ομάδα, δηλαδή, που συνδυάζει νιότη, εμπειρία και ήδη καταγεγραμμένο έργο.

Σημείωσε, πως ο συνδυασμός «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», έρχεται ως εναλλακτική λύση, απέναντι σε όλους όσους αποφάσιζαν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κατοίκους των νησιών, που δεν ζουν εδώ και μικρή εικόνα έχουν απο το τι σημαίνει μέσα στο σπίτι σου να υπάρχουν άνεργοι, να υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν μέλλον στον τόπο τους και να πρέπει να ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Πρόκειται για την εναλλακτική απέναντι σε συγκεντρωτικές πολιτικές, που απαξίωσαν τις αντιπεριφερειακές αρχές και έκοψαν το οξυγόνο στη Χίο, στη Σάμο, τη Λήμνο, την Ικαρία και τα μικρότερα νησιά, τα καταδίκασαν σε αναπτυξιακή εξαφάνιση και οδήγησαν το σύνολο της Περιφέρειας να είναι ουραγός στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ, την ίδια στιγμή που μοιράζονταν χρήματα χωρίς σχέδιο και σκοπό.

Απάντηση σε όσα μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», που περιστρέφεται γύρω από την σωστή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, την διαρκή παρουσία σε κάθε τομέα και βασίζεται σε συνεργασίες. Που εστιάζει σε Πρωτογενή τομέα, Τουρισμό, Συγκοινωνίες, Ψηφιακή Περιφέρεια, Αθλητισμό, Πολιτισμό, Πολιτική Προστασία, Περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Ειδική αναφορά έγινε στο μεταναστευτικό, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις του συνδυασμού.

Ο Παναγιώτης Χριστόφας έκλεισε την ομιλία σημειώνοντας, πως ο συνδυασμός του έχει ένα πρόγραμμα, αλλά κυρίως ανθρώπους που μπορούν σε συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό της Περιφέρειας αλλά και όλων των νησιωτών μας που επιθυμούν να συμβάλλουν στην αλλαγή σελίδας στα νησιά μας, να το πραγματοποιήσουν.

Τέλος, και μετά την παρουσίαση όλων των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Λέσβου, κάλεσε όλους του πολίτες των νησιών, να προσέλθουν και να δώσουν την πρώτη νίκη στις εκλογές την Κυριακή 26 Μαΐου και τη δεύτερη σε εκείνες της Κυριακής 2 Ιουνίου, για να αλλάξουμε όλοι μαζί σελίδα στο Βόρειο Αιγαίο.

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο