Η χωματερή του ΚΥΤ Μόριας και τα δανεικά απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ Μόριας μέσα και έξω από αυτό λόγων των σκουπιδιών που την έχουν μετατρέψει σε μία απέραντη χωματερή.

Μία κατάσταση που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για την υγεία των ίδιων των μεταναστών αλλά και των εργαζομένων μέσα στο ΚΥΤ.

Οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε μιλούν από μόνες τους.

Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος σε περίπτωση που ξεσπάσει μία καταιγίδα, όπου το ποταμάκι που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το ΚΥΤ Μόριας θα πλημμυρίσει με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μεγάλη ακόμη ζημιά προκαλείται και στο περιβάλλον, αφού τα λύματα που τρέχουν ανεξέλεγκτα σε συνδυασμό με τα σκουπίδια που γίνονται ένα σώμα όλα μαζί από τις βροχές, μολύνουν επικίνδυνα τον υδροφόρο ορίζοντα.

Πριν από λίγες ημέρες οι Δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά και Περιστερίου δάνεισαν (!!!) στο Δήμο Μυτιλήνης 3 απορριμματοφόρα για να χρησιμοποιηθούν για τις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Μαθαίνουμε όμως με λύπη μας, ότι παρά τις καταγγελίες που έχουμε δεχθεί κατ’ επανάληψη για το θέμα της καθαριότητας εντός του ΚΥΤ Μόριας, ο Δήμος Μυτιλήνης εξακολουθεί να στέλνει απορριμματοφόρα εκεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων την οποία έχει υποχρέωση να κάνει η εταιρεία που έχει πάρει το έργο της καθαριότητας και όχι για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο