Η αστυνομία κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των κατοίκων της Λέσβου κινητοποιήθηκε

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αναγκάστηκε ύστερα από τις αντιδράσεις των κατοίκων της Λέσβου και των αποκαλύψεων του Γιάννη Συνάνη μέσα από τις εκπομπές των Αθηναϊκών καναλιών, να προχωρήσεις σε συλλήψεις 14 αλλοδαπών και να τους απαγγείλει κατηγορίες για τα επεισόδια που δημιούργησαν κατά τις κινητοποιήσεις τους την περασμένη Δευτέρα.

Οι κάτοικοι της Λέσβου ήταν οργισμένοι για τις συλλήψεις 7 νεαρών ατόμων – τα 3 ανήλικα – εναντίων των οποίων απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κλπ

Μάλιστα κάποια τοπικά ΜΜΕ φρόντισαν ώστε να παρουσιάσουν τα άτομα αυτά – 4 είναι από τη Μόρια – ως “τάγματα εφόδου.”

Ο Γιάννης Συνάνης κατήγγειλε τον Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου κ. Ελευθέριο Ντουρουντού και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτηκαι κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη ότι συνέλαβαν τα άτομα αυτά ενώ έκαναν τα στραβά μάτια για τους μετανάστες που δημιούργησαν νωρίτερα τα επεισόδια και μάλιστα αγνόησαν εντελώς το περιστατικό όπου μία μετανάστρια προσπάθησε να αφοπλίσει έναν αστυνομικό με το να του πάρει το όπλο του από τη θήκη του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

“Ταυτοποιήθηκαν (14) αλλοδαποί που συμμετείχαν στα επεισόδια πριν μια εβδομάδα στη Λέσβο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή (14) αλλοδαπών, (11) ανδρών και (3) γυναικών, σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα προ εβδομάδας στη Λέσβο.

Το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου στο Κ.Υ.Τ. της Μόριας Λέσβου, συγκεντρωμένα άτομα – αλλοδαποί απέτρεψαν την καθιερωμένη διανομή φαγητού σε λοιπούς διαμένοντες στην εγκατάσταση, προκαλώντας εντάσεις που αποκλιμακώθηκαν με την άμεση επέμβαση αστυνομικών.

Ακολούθησε συγκέντρωση στην περιοχή του Καρά – Τεπέ στη Μυτιλήνη και πορεία επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής, με απώτερο προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά το χρόνο της πορείας, τα ταυτοποιημένα άτομα, μαζί με άλλα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, εκτοξεύοντας πέτρες κ.ά αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ έβαλαν και φωτιές.

Στα ταυτοποιηθέντα άτομα, περιλαμβάνονται δύο γυναίκες, οι οποίες, κατά το χρόνο των περιστατικών, συνεπλάκησαν με αστυνομικό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία – που υποβάλλεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης – περιλαμβάνει τα αδικήματα της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, του εμπρησμού, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο