Γιώργος Πάλλης και Χρυσούλα Ζωγράφου …άλλαξαν δρόμο !!! Γεωργούλας: “Ακύρωσαν αρχές και αξίες”

palis-georgoulas

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ “ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ” ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΛΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

“Η ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων του Άλλου Δρόμου, Χρυσούλας Ζωγράφου και Γιώργου Πάλλη, είναι ένα γεγονός λυπηρό αλλά κατανοητό.
Λυπηρό γιατί αφαιρεί δυνάμεις εκπροσώπησης μιας αυτοδιοικητικής κίνησης που ξεκίνησε καταγράφοντας τα υψηλότερα ποσοστά, εδώ και δεκαετίες για τη ριζοσπαστική αριστερά στη Λέσβο και συνεχίζει να δίνει έμπρακτα παραδείγματα για ένα άλλο δρόμο δημοτικής εκπροσώπησης.
Κατανοητό γιατί οι δύο αυτοί σύμβουλοι, εδώ και καιρό είχαν αποφασίσει να ακυρώσουν αρχές και αξίες της παράταξης, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού (με τις οποίες εκλέχτηκαν), είτε με την πολύμηνη απουσία τους από τα δημοτικά συμβούλια και τις προσυνεδριάσεις της παράταξης, είτε μη ψηφίζοντας αποφάσεις- θέσεις του συνδυασμού που έχουν βγει μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες.
Η ανάγκη ολοκληρωτικής και άκριτης υποστήριξης μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του κομματικού συμφέροντος πάνω από τις ανάγκες του τόπου, τους οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση στο να «κρατήσουν τις καρέκλες του δημοτικού συμβούλου» και όχι στη γνώριμη για την αριστερά, πρακτική της έντιμης παραίτησης, αν δεν μπορώ ή δεν θέλω να υπηρετήσω την πολιτική με την οποία εκλέχθηκα και δεν πιστεύω πια.
Απαξιώνουν όμως έτσι και τους δεκάδες άλλους αναπληρωματικούς δημοτικούς συμβούλους του συμβούλους του συνδυασμού, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν έμπρακτα ως μέρος της δημοτικής αντιπολίτευσης στο να γίνουν αυτές οι αρχές και οι αξίες, τοπικές πολιτικές.
Η ζωή όμως συνεχίζεται, όπως και ο αγώνας για να οδηγήσουμε τη Λέσβο σε έναν άλλο δρόμο τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, σε μια δυναμική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που σχεδιάζονται και υπογράφονται σε επίπεδο υπερκρατικό ή κυβερνητικό και εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο από τη δημοτική αρχή και τους οιονεί συμμάχους της.
Τις επόμενες μέρες η γραμματεία του Άλλου Δρόμου πρόκειται να προβεί σε κατά τόπους ανοικτά καλέσματα για όσους και όσες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της δημοτικής αντιπολίτευσης, των αρχών, αξιών και προγράμματος του Άλλου Δρόμου. Κάλεσμα ανοικτό σε παλιά μέλη και συναγωνιστές της παράταξης αλλά και σε όλους όσους θέλουν να συνδράμουν.
Για όσους αποφασίσουν να μην μας ακολουθήσουν στον άλλον δρόμο της αντίστασης και της ελπίδας όπως ακριβώς ξεκινήσαμε, τους ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα εμπιστοσύνη στον συνδυασμό και τον επικεφαλής, και τους ευχόμαστε καλή διαδρομή στις νέες τους καθαρά πια πολιτικές επιλογές. Σίγουρα θα είναι απώλεια στον αγώνα που δίνουμε κατά των αντιλαϊκών και μνημονιακών κοινωνικών εφαρμογών που προωθούνται από τους δανειστές και εφαρμόζονται από τους κυβερνητικούς παράγοντες εις βάρος των πολιτών, εις βάρος των δημοτών μας. Ο άλλος δρόμος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ανήκει στους δημότες της Λέσβου και γι αυτούς θα συνεχίσει να μάχεται.”

Δημοτική παράταξη Λέσβου “ο Άλλος Δρόμος”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο