Γιάννης Μουζάλας: ” Ο Γαληνός ξέρει αλλά επιλέγει να αποκρύπτει από τους πολίτες της Λέσβου την αλήθεια”

Σε μία νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζοντας την δήλωση του Δημάρχου Μυτιλήνης Σπύρου Γαληνού, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναφέρει αινιγματικά, ότι  “Ο Δήμαρχος ξέρει, αλλά επιλέγει να αποκρύπτει από τους πολίτες της Λέσβου την αλήθεια.”

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί ο Γιάννης Μουζάλας, αλλά νομίζουμε ότι ο Σπύρος Γαληνός πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει τη θέση του και απέναντι στον Γιάννη Μουζάλα αλλά κυρίως απέναντι στους συμπολίτες του

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

Ο Δήμαρχος ξέρει, αλλά επιλέγει να αποκρύπτει από τους πολίτες της Λέσβου την αλήθεια.

Ο Δήμαρχος γνωρίζει και οι πολίτες βλέπουν ότι πραγματοποιούνται συνεχώς μετακινήσεις ευπαθών ομάδων και ασυνόδευτων ανηλίκων από το ΚΥΤ Μόριας, όπως και των υπολοίπων ΚΥΤ των νησιών στην ενδοχώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από 9 Οκτωβρίου μέχρι 27 Νοεμβρίου 2017 έχουν μεταφερθεί 3.515 ωφελούμενοι.

Ο Δήμαρχος γνωρίζει ότι η διαδικασία των μεταφορών χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας και υλοποίησης. Είναι ενήμερος για το χρονοδιάγραμμα και τον αριθμό των μεταφορών που προγραμματίζονται.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική έχει μεταφέρει μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας η οποία –φαίνεται- ότι δεν  ενδιαφέρει τον κ. Γαληνό, όπως και οι επιπτώσεις που θα επιφέρει η κατάρρευση της στον τόπο του.

Τονίζουμε, όπως κάναμε και στην πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο ότι κινήσεις που αποτρέπουν την βελτίωση των συνθηκών στις δομές φιλοξενίας δεν θα γίνουν δεκτές από την ελληνική πολιτεία. Γι’ αυτό, δεν θα δεχθούμε την παρεμπόδιση τοποθέτησης οικίσκων σε αντικατάσταση σκηνών εντός της Μόριας, όπως απειληθήκαμε στην πρόσφατη συνάντηση μας.

Τονίζουμε ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν οι υποδομές, ώστε, αφενός να διευκολυνθούν οι επιστροφές στην Τουρκία, αφετέρου να τονιστεί το αίσθημα ασφάλειας στο νησί και καλούμε τον Δήμαρχο να πάρει θέση επ’ αυτού.

Τέλος, τονίζουμε ότι άλλοι είναι αυτοί που θέλουν οι συνθήκες να είναι κακές στα ΚΥΤ, ώστε να μπορούν να εκβιάσουν. Οι ευθύνες όλων μας είναι δεδομένες και κατανεμημένες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο