Γιάννης Μπαλάφας: “Πληρώνονται την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου”

O Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου μετά από αίτημά τους, για θέματα των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), στο πλαίσιο της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κώστας Παπαδημητρίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν κατά κύριο λόγο, το αίτημα των εργαζομένων για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους καθώς και η ομαλοποίηση των μηνιαίων αποδοχών τους.

Ο Υφυπουργός έκανε σαφές ότι όσον αφορά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού, έχουν καταβληθεί όλες οι δυνατές προσπάθειες για να επιλυθούν τα διοικητικά και τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει για την ολοκλήρωση των πληρωμών. Η καταβολή των δεδουλευμένων θα πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός της επόμενης εβδομάδας. Ο κ. Μπαλάφας επίσης, τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ομαλοποίηση της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας τους για να μην υπάρχουν από εδώ και πέρα καθυστερήσεις.

Να σημειωθεί ότι η πληρωμή των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) που απασχολούνται στην Υπηρεσία Ασύλου γίνεται μέσω συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπου τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα, όμως υπήρχε μέχρι τώρα χρονική καθυστέρηση στις διαδικασίες, η οποία θα ομαλοποιηθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο