Για όλα φταίνε οι …άλλοι !!! Ο Μουζάλας μεταθέτει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τους θανάτους στη Μόρια

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε για μία ακόμα φορά ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που γίνονται στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Μόριας, για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών, μετά τους πέντε θανάτους αθώων ανθρώπων που είχαμε εκεί.

Και λέμε πέντε, γιατί εκτός από τους τρεις μετανάστες που πέθαναν μέσα σε μία εβδομάδα στη Μόρια, προσπαθώντας όπως φάνηκε, να ζεσταθούν από το κρύο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το άτυχο αγοράκι, που μαζί με τη γιαγιά του κάηκαν ζωντανοί μέσα στη σκηνή όπου διέμεναν.

Όταν πρώτοι αποκαλύψαμε το θάνατο του 22χρονου Αιγύπτιου μέσα στη σκηνή του πριν από μία εβδομάδα και είχαμε γράψει ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο θάνατός του προήλθε από αναθυμιάσεις θερμάστρας που είχε για να ζεσταθεί, πηγές του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, υποστήριζαν ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε παθολογικά αίτια.

Και όλα αυτά, πριν ο Ιατροδικαστής Θεόδωρος Νούσιας κάνει τη νεκροψία – νεκροτομή, στο άψυχο σώμα του μετανάστη.

Τέσσερις ημέρες αργότερα ήρθε ο θάνατος του δεύτερου μετανάστη που διέμενε στην ίδια σκηνή, ενώ ο τρίτος μετανάστης νοσηλεύεται ακόμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Την επόμενη μέρα, ακόμα ένας 46χρονος Πακιστανός μετανάστης έχασε τη ζωή του στη Μόρια.

Στη ίδια σκηνή που πέθαναν οι δύο μετανάστες και δηλητηριάστηκε μάλλον και ο νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από αναθυμιάσεις, βρέθηκε ένα μαγκάλι.

Και για όλα αυτά κατά τον κ. Γιάννη Μουζάλα, έφταιγε “η άρνηση να τους δοθεί χώρος στη Μόρια, για να κάνουν κάποιες εργασίες…”

Δεν μας λέει όμως…

Ποιοι αρνήθηκαν να του δώσουν χώρους και που;

Πριν λίγο καιρό τις ευθύνες τις έριχνε στους ξενοδόχους, λέγοντας ότι δεν θέλουν να φιλοξενήσουν μετανάστες.

Ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό ο κ. Μουζάλας, δεν βλέπει πουθενά.

Στο τέλος μιλώντας στο “φιλικό” του ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε και το ανεπανάληπτο: «Ελπίζω αυτοί οι θάνατοι να μας κάνανε όλους σοφότερους» είπε.

Ούτε τον αριθμό των νεκρών δεν τολμούσε να αναφέρει…

Αλήθεια κύριε Μουζάλα…

Σαν γιατρός που είστε, θα δίνατε την έγκρισή σας για να μένουν άνθρωποι κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες, σε σκηνές σαν κι αυτές που σας παραθέτουμε;

170.000 ευρώ αποζημιώσεις σε συνολικά 60 ιδιοκτήτες στη Μόρια

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μόριας, Νίκο Τρακέλλη, στο παλιό κοινοτικό γραφείο του χωριού, είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι αποζημιώσεις των κατοίκων των οποίων οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές από τη λειτουργία του καταυλισμού.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας στον πρόεδρο του χωριού, μέχρι τώρα δεν υπήρχε διαδικασία για να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους, διαδικασία που τελικά βρέθηκε και θα δοθούν 170.000 ευρώ σε συνολικά 60 ιδιοκτήτες.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο