Γαλλικό βραβείο σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκήπου στο διαγωνισμό  “Ecris-moi un conte”

Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων  του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλαιοκήπου συγχαίρει την καθηγήτρια των γαλλικών κυρία  Ζαγγογιάννη  Παρασκευή και τους μαθητές της Έ Τάξης

  1. Κατσούρη Παναγιώτη
  2. Μαλαπάσχα  Αναστάσιο
  3. Μαλαπάσχα   Γεώργιο
  4. Μανιού  Μαρία  Πηνελόπη
  5. Σιμιτσή  Ειρήνη
  6. Φωτεινό  Μιχάλη
  7. Χατζηδημητρίου  Ολυμπία

για  το βραβείο που κέρδισαν στο διαγωνισμό  “Ecris-moi un conte”

(Γράψε μου ένα παραμύθι) που διοργανώθηκε από τις γαλλόφωνες εκδόσεις και  βιβλιοπωλεία Le Lirre Ouvert  (Το ανοιχτό βιβλίο ) .

Τα παιδιά με την καθοδήγηση της  δασκάλας έγραψαν ένα παραμύθι στα γαλλικά με θέμα τη φιλία ,το οποίο καταλήγει σε κάποιο ηθικό δίδαγμα .Η γαλλική κριτική επιτροπή  ομόφωνα εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το “έξυπνο” κείμενο και τη “ζωντανή “ εικονογράφηση του βιβλίου.

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκήπου  διακρίθηκε και είναι στην πεντάδα των σχολείων, των οποίων οι εργασίες των μαθητών τους θα εκδοθούν . Έτσι από   Σεπτέμβριο θα έχουμε το βιβλίο των παιδιών Poissonville”(Ψαρούπολη) στα βιβλιοπωλεία .Τα έσοδα από τις πωλήσεις  θα διατεθούν  για φιλανθρωπικούς σκοπούς .Τη διάκριση την κάνει ακόμη πιο σημαντική το γεγονός ότι τα άλλα σχολεία που διακρίθηκαν στην πρώτη πεντάδα ήταν τρία γνωστά ιδιωτικά και ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών.

Πολλά συγχαρητήρια!!

Μπράβο στα παιδιά μας και τη δασκάλα τους

Πάντα επιτυχίες!!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο