Φοιτητές του Π.Τ.Δ.Ε. Ρόδου καταγγέλουν καθηγητή τους ως υπεύθυνο για την αποτυχία του 50% των φοιτητών του

“Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Τ.Δ.Ε, κατόπιν απόφασης από μέλη του φοιτητικού συλλόγου μέσω της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη 1/3/2017 παραθέτει την παρακάτω καταγγελία:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
“Ως φοιτητικός σύλλογος του Π.Τ.Δ.Ε. με απόφαση ζητάμε την επανεξέταση και διερεύνηση ορισμένων ζητημάτων που αφορούν τα μαθήματα του διδάσκοντα Ε. Α. με αφορμή την συστηματική αποτυχία μεγάλου ποσοστού φοιτητών.
Απαιτούμε
Να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση τμήματος το συντομότερο δυνατόν με την παρουσία του Πρύτανη.
Να δοθεί παράταση στην ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων μαθημάτων έως ότου διευθετηθεί το ζήτημα
Να βρίσκεται σε αντιστοιχία το πλαίσιο του μαθήματος με την ύλη που διδάσκεται και τους τρόπους αξιολόγησης.
Ο διδάσκων να παρευρίσκεται στα μαθήματα του και στην εξέταση τους και όχι να εκπροσωπείται από τους υποψήφιους διδάκτορες
Στις διδακτικές ώρες ο διδάσκων να πραγματοποιεί παράδοση της διδακτέας ύλης και όχι να κρίνει και να κατακρίνει μέλη του Πανεπιστημίου
Να βαθμολογούνται όλα τα παραδοτέα
Ο τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης να είναι αξιοκρατικός
Να σταματήσει ο εκφοβισμός των φοιτητών.
Τα αγγλόφωνα άρθρα να αξιολογούνται όπως ορίζει ο νόμος.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης να δίνονται ίδιες διευκρινίσεις και όχι, λόγω της απουσίας του διδάσκοντα, να γίνονται παρερμηνεύσεις.
Να πραγματοποιηθούν Πρακτικές Β’ κ Γ’ φάσης στο παρόν εξάμηνο (εαρινό 2017) και να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι οι φοιτητές.
Επίσης από εδώ και στο εξής να πραγματοποιούνται η Β’ και Γ’ φάση πρακτικών καθώς και τα προαπαιτούμενα μαθήματα σε κάθε εξάμηνο
Καταγγέλλουμε την ασυνέχεια μεταξύ των επίσημων προϋποθέσεων που υπάρχουν στον οδηγό σπουδών, σε σχέση με τις πρακτικές και μεθόδους που εν τέλει ακολουθούνται και εφαρμόζονται.
Τέλος, τονίζουμε ότι δεν αμφισβητούμε τον ακαδημαϊκό ρόλο και την επιστημολογική εγκυρότητα του διδάσκοντα, ούτε τους κανόνες ακαδημαϊκής ελευθερίας.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο