Φιλοξενία Τούρκων δημοσιογράφων σε Λέσβο, Σάμο και Χίο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην ιδιαίτερα σημαντική αγορά της Τουρκίας, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ της Κωνσταντινούπολης και την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας, ταξίδια  εξοικείωσης Τούρκων δημοσιογράφων στη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου επισκέφθηκαν τη  Λέσβο και από τις 16 έως τις 19 Ιουλίου τη Χίο, οι κκ Ozgur Balaban και Muhammed Yılmaz από το τηλεοπτικό κανάλι Haber Turk, συνοδευόμενοι από την κα. Merve Awaad στέλεχος του Γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας. Από την επίσκεψη αυτή θα παραχθούν δύο επεισόδια -ένα για κάθε νησί- που θα προβληθούν από την ταξιδιωτική εκπομπή Airport Tv Program. Παράλληλα, το διάστημα 15-18 Ιουλίου, επισκέφθηκαν τη Σάμο ο κ. Hakan Turpcu και η κα. Hatice Duygu Leloglou από την τουρκική εφημερίδα Sabah, προκειμένου να συντάξουν δύο άρθρα στο τουριστικό ένθετο της εφημερίδας.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στα νησιά, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα και στις παραλίες, ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες τουριστικές δραστηριότητες, απόλαυσαν την τοπική κουζίνα και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας και ο εν γένει συντονισμός πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τα Τμήματα Τουρισμού Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Σάμου και Π.Ε. Χίου.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον ΕΟΤ (Κεντρική Υπηρεσία και Τοπικό Γραφείο Κωνσταντινούπολης) για τη συνεργασία και συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τους τοπικούς φορείς και τις επιχειρήσεις που βοήθησαν για την πραγματοποίηση των ταξιδιών εξοικείωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ LESVOSNEWS.GR

Έχουμε δει κατά καιρούς από την Περιφέρεια Βορείου, αλλά και από το Δήμο Λέσβου, να φιλοξενούν ξένους δημοσιογράφους, ακόμα και blogers, για την προβολή των νησιών του Αιγαίου και της Λέσβου.

Δεν έχουμε δει ποτέ να φιλοξενούν τους Λέσβιους δημοσιογράφους που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, πολλοί από τους οποίους είναι μεγάλα ονόματα σε διευθυντικές θέσεις και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην προβολή των νησιών μας για την τουριστική ανάπτυξη.

Σταμάτης Μαλέλης, Στρατής Λιαρέλης, Δημήτρης Μιχαλέλης, Βασίλης Χιώτης, Γιάννης Παπουτσάνης και πολλοί άλλοι…

Σας φαίνονται “λίγοι” σε ανάστημα κυρία Καλογήρου και κύριε Γαληνέ; 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο