Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαρρηκτών που δρούσε στη Λέσβο… Σχηματίστηκε δικογραφία κατά 4 ατόμων

diariktes

  • Εξιχνιάστηκαν -6- περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν σε οικίες και σε κατάστημα, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου
  • Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 23χρονου και τριών (3) ακόμη συνεργών του, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ένας 39χρονος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
  • Η συνολική αξία των κλοπιμαίων, εκτιμάται ότι υπερβαίνειτις 27.000 ευρώ
 Εξιχνιάστηκαν, χθες (01-09-2016) το βράδυ, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν σε οικίες και σε κατάστημα, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.
Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 23χρονου ημεδαπού (Ρομά) και τριών (3) ακόμη ατόμων, ημεδαπών (Ρομά), αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ένας 39χρονος ημεδαπός (Ρομά) κατηγορείται για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 27-06-2016 έως 31-07-2016, ο 23χρονος και οι τρεις συνεργοί του, διέπραξαν  έξι (6) τουλάχιστον κλοπές και διαρρήξεις, σε οικίες και σε κατάστημα (μίνι-μάρκετ), σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.  Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αυτές αφορούν στις περιοχές Σκόπελος, Παλαιόκηπος, Μεσαγρός, Καλλονή και Αγιάσος.
Ως προς τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ενεργώντας πρωινές και απογευματινές κυρίως ώρες και με διαφορετική κάθε φορά μεταξύ τους σύνθεση, εισήλθαν στις οικίες και στο κατάστημα, είτε από ανασφάλιστες εισόδους και παράθυρα, είτε παραβιάζοντας αυτά με λοστό και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων, εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 27.000 ευρώ.
Από την περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων, διακριβώθηκε ότι ο 23χρονος είχε πουλήσει στον 39χρονο, μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ διερευνάται η συμμετοχή των εμπλεκομένων σε συναφείς πράξεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο