Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Λέσβο

speira-narkotikon

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί της Λέσβου

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, τέσσερα (4) μέλη του κυκλώματος και δύο (2) ακόμη άτομα που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε και σε βάρος του «εγκέφαλου» της οργάνωσης, ο οποίος είναι κρατούμενος φυλακών, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εννέα (9) άτομα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητα ηρωίνης 245 γραμμαρίων περίπου, 17 κινητά τηλέφωνα, ένα αυτοκίνητο, μία μοτοσικλέτα και μεγάλο χρηματικό ποσό

Εξαρθρώθηκε, χθες (11-05-2016) το απόγευμα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο νησί της Λέσβου.

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, τέσσερις (4) ημεδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 32, 33, 45 και 21 ετών, αντίστοιχα, ως μέλη της οργάνωσης, καθώς και δύο (2) ακόμη ημεδαποί (1 άνδρας και 1 γυναίκα), ηλικίας 40 και 36 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού, ως «εγκέφαλου» της οργάνωσης, ο οποίος είναι κρατούμενος φυλακών, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται εννέα (9) ακόμη άτομα, που ενέχονται στην προμήθεια, πώληση και κατοχή ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία έρευνας, τους τελευταίους δύο μήνες τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα την οποία διεύθυνε ο 30χρονος, με δομημένη, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεσή ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου . Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως ηρωίνη, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν και διέθεταν στη Λέσβο, ενώ εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση διακίνησε, το τελευταίο δίμηνο, πάνω από ένα (1) κιλό ηρωίνη στο νησί.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στις οποίες συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ηρωίνης βάρους 245 γραμμαρίων περίπου,
  • 17 κινητά τηλέφωνα
  • 29 ναρκωτικά χάπια,
  • 8 κάρτες κινητής τηλεφωνίας ( sim) ,
  • Το χρηματικό ποσό των 2.170 ευρώ,
  • Ένα αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών
  • Διάφορα έγγραφα και σύνεργα επεξεργασίας ναρκωτικών .

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, το εύρος της δραστηριότητάς της, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο