Εξαπάτηση μεταναστών από «αλεξιπτωτιστές» τουριστικούς πράκτορες (ΒΙΝΤΕΟ)

sinanis-mega-eisitiria

«Δυστυχώς εμφανίστηκαν άτομα, «αλεξιπτωτιστές» και από το πουθενά, από την Αθήνα, από το Αγρίνιο, από την Πάτρα, οι οποίοι πήραν μία άδεια υποκαταστήματος. Γέμισε ο κόσμος με τσιλιαδόρους που μιλούσαν αραβικά, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο, διότι αισχροκερδούν εις βάρος των προσφύγων», αποκάλυψε ο Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.

Ο κ. Γιάννης Σαμιώτης, μιλώντας στο mega, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με τα περιστατικά αισχροκέρδειας κατά των προσφύγων από επιτήδειους που εμφανίζονται σαν τουριστικοί πράκτορες και το εμπόριο ελπίδας.

«Βλέπαμε ουρές έξω από τα γραφεία τους και λέγαμε: «καλά, είναι δυνατόν να αφήνουν τα τοπικά πρακτορεία και να πηγαίνουν εκεί;» Υπήρχε η εξήγηση, αλλά δεν την καταλάβαμε εμείς», τόνισε ο Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης.

Ο κ. Σαμιώτης δήλωσε η γλώσσα είναι η αιτία για αυτό το φαινόμενο. «Είναι θέμα γλώσσας», είπε χαρακτηριστικά.

«Στη γλώσσα τους λένε ότι τους συμφέρει κατά περίπτωση», είπε ο κ. Σαμιώτης για τον τρόπο που οι επιτήδειοι πείθουν τους μετανάστες για να τους εμπιστευτούν.

«Εμείς τους ξέρουμε, τους καταγγείλαμε. Έχουμε καταγγείλει 6-7 άτομα. », πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου:

Έτσι λειτουργεί το κύκλωμα εμπορίου ελπίδας

Για τον τρόπο λειτουργίας των υποκαταστημάτων τουριστικών πρακτορείων και των επιτήδειων στη Λέσβο που παριστάνουν τους τουριστικούς πράκτορες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο μίλησε στο enikos.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης.

Ο κ.Σαμιώτης, μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι στο λιμάνι εμφανίστηκαν 6-7 υποκαταστήματα τουριστικών πρακτορείων με έδρα την Αθήνα, το Αγρίνιο, την Πάτρα και τα οποία πήραν άδεια υποκαταστήματος, ενώ τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και αισχροκερδούν κατά των προσφύγων. «Τα ονόματά τους είναι ελληνικά», συμπλήρωσε.

«Ορισμένοι τόλμησαν, με δόλο, να έρθουν να εγγραφούν στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου για να είναι καλυμμένοι. Εμείς δεν το δεχτήκαμε», είπε.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου σημείωσε ότι χθες αυτά τα υποκαταστήματα έκλεισαν.

Στην ερώτηση για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ανοίξει κάποιος ένα τουριστικό υποκατάστημα, ο κ.Σαμιώτης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ εύκολο».

Τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τα υποκαταστήματα αυτά για να «αλιεύσουν» τους μετανάστες για να τους απομυζήσουν χρήματα.

«Τους έχουμε καταγγείλει. Αυτή τη στιγμή είναι 5.000 πρόσφυγες στο νησί», αναφέρει.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

23 Άποψη για τα “Εξαπάτηση μεταναστών από «αλεξιπτωτιστές» τουριστικούς πράκτορες (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο