Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νησιώτες: “Μπορείτε να δέχεστε μετανάστες και πρόσφυγες… Όχι τουρίστες”

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και η …Ευρωπαϊκή Ένωση !!!

Μιλάμε για την επερχόμενη ταφόπλακα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ανάσα στην τουριστική κατακόρυφη πτώση των νησιών, αποτελούσαν οι Τούρκοι τουρίστες, οι οποίοι χάρη σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είχε επιτυχία, τους έδινε την ευκαιρία να ταξιδεύουν στο Αιγαίο με βίζα – εξπρές που εκδιδόταν επί τόπου.

Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει τέλος σ’ αυτό το πετυχημένο πρόγραμμα, στερώντας στην ουσία την μόνη ελπίδα των νησιών του Αιγαίου, για μικρή τουριστική ανάκαμψη.

Το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, έβγαλαν την παρακάτω σκληρή – κοινή ανακοίνωση προς κάθε υπεύθυνο:

“Προς κάθε υπεύθυνο ,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα, ότι δεν θα εφαρμοστεί για το 2017 η Πιλοτική Βίζα για τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εξαφανίσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικά την Λέσβο και να τα τιμωρήσει. Με άλλα λόγια κάποιοι αποφάσισαν ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Λέσβος θα μπορούν να δέχονται μόνο μετανάστες και πρόσφυγες αλλά όχι τουρίστες.  Γιατί άραγε τέτοια αντιμετώπιση στα νησιά που σήκωσαν με ανθρωπιά που αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος ; Αλλά και η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης εξαντλείται μόνο στο να δηλώσει ότι προσπάθησε να μεταπείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ; Ο Υπουργός κ. Μουζάλας είπε  ότι είμαστε ρατσιστές που δεν δεχόμαστε σήμερα εκουσίως την οικονομική μας καταστροφή και παράλληλα μας απείλησε με δήμευση των ξενοδοχείων μας.

Mήπως αληθεύουν οι καταγγελίες ότι Ευρωπαίοι και Κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με πρώτη πρώτη την Λέσβο  σε τερματικό σταθμό προσφύγων και μεταναστών μετατρέποντας τα νησιά σε ανοιχτή φυλακή μεταναστών και κολαστηρίου ντόπιων ; Mήπως θα έχουμε την τύχη των Ιμβρίων ;

Τι άλλο θα μας ζητήσουν ; Mήπως αύριο θα μας ζητήσουν αν δεν αναγκαστούμε να το κάνουμε μόνοι μας να φύγουμε από τις πατρογονικές μας εστίες ;

Καλούμε όλους και ειδικά την Ελληνική Κυβέρνηση η οποία πέρα από συσκέψεις και επικοινωνιακό ενδιαφέρον δεν έχει κάνει τίποτα για την Λέσβο και τα νησιά να σοβαρευτεί και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σαν να μην έφταναν όσα προβλήματα και καταστροφές μας έχουν φορτώσει.

Η αντοχή μας και η ανοχή μας εξαντλήθηκε.”

Συνυπογράφουν:

Επιμελητήριο Λέσβου

Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Μυτιλήνη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο