Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία του Νομού Λέσβου

pirkagia-4

Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιπυρική προστασία του νομού Λέσβου βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Διευθυντή Δασών Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη.

Η πορεία των αντιπυρικών δράσεων στο νησί, ο προγραμματισμός πρόσθετων ενεργειών και, κυρίως, η συντήρηση υποδομών (δασικών δρόμων, υδατοδεξαμενών, αντιπυρικών ζωνών) ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, ενώ επιλύθηκαν και κάποια τεχνικά ζητήματα διασποράς των μηχανημάτων έργων που θα χρησιμοποιηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης έργων αντιπυρικής προστασίας θα παρίστανται δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου για παροχή τεχνικών οδηγιών και κατευθύνσεων στα μηχανήματα έργου.

Ο κος Θεοδωρίδης επανέλαβε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα της συνεργασίας όλων των φορέων για την αντιπυρική προστασία και τόνισε ότι τα δασικά οικοσυστήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα διότι δασικά, αγροτικά και ανθρωπογενή οικοσυστήματα αποτελούν ένα μωσαϊκό που το ένα εισέρχεται στο άλλο. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου Ε. Κύτελης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Ν. Μπαμπάκος, ο διευθυντή δασών Λέσβου και δασονόμος Μυτιλήνης Φ. Κράλης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ν. Καρασάβας καθώς και εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Διοίκησης Λέσβου.

Ημερίδα για την πρόληψη και μείωση του κινδύνου και των καταστροφών από δασικές πυρκαγιές

Με παρόμοια ατζέντα όσον αφορά στην πρόληψη και μείωση του κινδύνου και των καταστροφών από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου στη Μυτιλήνη ημερίδα με συντονιστή του προγράμματος τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου Ευστράτιο Κύτελη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης και της Πολιτικής Προστασίας. Παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλος, ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Λέσβου Ευστράτιος Κύτελης, ο περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Β. Αιγαίου Μάριος Αποστολίδης, ο Αντιδήμαρχος Λέσβου Νικόλαος Καρασάββας, ο Διοικητής Π.Υ. Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος καθώς και εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Διοίκησης και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εισηγήσεις έγιναν από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου Κων/νο Καλαμποκίδη, τον δρ. Peter Μoor, σύμβουλο δασικών πυρκαγιών FAO-OHE, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Αγγελική Σαραντινού, τον διευθυντή δασών Λέσβου Φώτη Κράλη, τον προϊστάμενο διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Β.Αιγαίου Χ. Καλλία, τον κ. Κυπριωτέλη π. αξιωματικό του Π.Σ. και τον Δ. Μαλλιαρό, εκπρόσωπο των εθελοντών πυροσβεστών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

8 Άποψη για τα “Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία του Νομού Λέσβου”

Αφήστε ένα σχόλιο