Αύριο Δευτέρα 9 Οκτωβρίου χτυπάει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς στη Βρίσα – Έτοιμες οι προκάτ – αίθουσες

Η Βρίσα ζει !!!

Η Βρίσα είναι εδώ…

Τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου, οι κάτοικοι του χωριού θα δουν επιτέλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Βρίσας να γυρίζουν και πάλι στα θρανία τους.

Μπορεί να μην είναι οι παλιές γνώριμες αίθουσες των μαθητών και να είναι οι νέες προκάτ – αίθουσες διδασκαλίας, ωστόσο είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Βρίσα που αρχίζει δειλά – δειλά να ανασαίνει από τον καταστροφικό σεισμό που την ισοπέδωσε.

Τα προβλήματα που παραμένουν ακόμα στο χωριό είναι τεράστια, ωστόσο οι κάτοικοι είναι πολύ χαρούμενοι, που οι εργασίες για τη στέγαση των 52 μαθητών ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και θα γίνει ο Αγιασμός για τη νέα σχολική περίοδο.

Φυσικό είναι η σχολική περίοδος για τους μαθητές αυτούς να παραταθεί και μετά τον Ιούνιο του 2018.

Ο Γιάννης Συνάνης βρέθηκε μαζί με τον εικονολήπτη Ηλία Πότση στα χαλάσματα του σχολείου την 1η Σεπτεμβρίου, όπου είχαν ζωντανή σύνδεση στον ΣΚΑΪ, από το χώρο όπου γίνονταν οι εργασίες, μίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου Μυρσίνη Νικέλλη και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώτα Δροσίνη, οι οποίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία του σχολείου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο