Έτοιμη να βουλιάξει η γέφυρα της Πέτρας – Άμεση απειλή ακόμα και για ανθρώπινες ζωές

Σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση έχει περιέλθει η γέφυρα στην Πέτρα επί της Επαρχιακής οδού Πέτρας -Σκουτάρου, μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Η γέφυρα έχει υποστεί εδώ και πολύ καιρό σημαντικές ζημιές λόγω παλαιότητας και ελλιπούς συντήρησης, με αποτέλεσμα μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις να αποτελεί κίνδυνο – θάνατο για όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους πεζούς.

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι μόλις περάσει από εκεί ένα βαρύ όχημα πλήρως φορτωμένο, ή έχουμε κανένα μικρό σεισμό, η γέφυρα θα κάτσει μέσα στη θάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απαιτείται όπως όλοι καταλαβαίνετε άμεση επέμβαση, ώστε  για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Εδώ όμως έρχεται η “άτιμη” γραφειοκρατία για να μπλοκάρει και πάλι κάθε απαραίτητη και άμεση εργασία για την αποκατάσταση της ζημιάς στη γέφυρα.

Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που κάναμε, η γέφυρα βρίσκεται εντός οικισμού (Δήμος Λέσβου), επί Επαρχιακής Οδού (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου), σε εκβολή ρέματος (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) και επί της παραλίας (Κτηματική Υπηρεσία).

Με απλά λόγια απαιτούνται καμιά δεκαριά μελέτες και καμιά τριανταριά εγκρίσεις, για να αποκατασταθεί η ζημιά που εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές.

Θα βρεθεί ένας “αντάρτης” τοπικός μας άρχοντας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο