Επιβεβαίωση του LesvosNews.gr – Οι “πελατειακές παρεμβάσεις” έστειλαν τον τελικό του Survivor στην Αθήνα

Ακόμα μία επιβεβαίωση και παράλληλα δικαίωση για το LesvosNews.gr, που χρόνια τώρα επιβραβεύεται για την εγκυρότητα και την αμεσότητά του.

Όπως είχαμε γράψει αποκλειστικά στις 28 Μαϊου, ο τελικός του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού Survivor θα γινόταν οριστικά στην Αθήνα και εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους ο Τούρκος παραγωγός είχε πάρει αυτή την απόφαση, αποκλείοντας όπως είχαμε επισημάνει τη Ρόδο, αλλά παράλληλα και τη Λέσβο, η οποία είχε μέχρι εκείνη την ημέρα τις περισσότερες πιθανότητες, λόγω συναισθηματικών δεσμών με το νησί μας του Ακούν Ιλιτσάλι.

Η Αθήνα κέρδισε τον τελικό γιατί υπήρχαν κοινά συμφέροντα μεταξύ των Τούρκων παραγωγών και κορυφαίων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κυβερνώντος κόμματος, αφού το πολιτικό κέρδος από μία τέτοια προβολή της πρωτεύουσας θα είναι τεράστιο.

Έτσι για μία ακόμα φορά η Λέσβος φέρεται “ριγμένη”, όχι εξαιτίας  αδυναμίας να φιλοξενήσει ένα τέτοιο γεγονός, αλλά εξαιτίας πολιτικών παρεμβάσεων – είναι κοινό μυστικό – ακόμα και σε τέτοιου είδους θέματα.

Άλλωστε και ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λέσβου Κώστα Αστυρακάκη, είχε εκφράσει τις ανησυχίες του μιλώντας τότε χαρακτηριστικά για “πελατειακές παρεμβάσεις”:

«Κύριε Συνάνη είστε ο μόνος που ζήτησε και είδε την αλληλογραφία που είχαμε, με την παραγωγή της εκπομπής και με την οικογένεια του φίλου μας Ελγκίζ. Μία αλληλογραφία η οποία είναι στη διάθεση του κάθε δημοσιογράφου και κάθε πολίτη του τόπου μας. Από εκεί αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο ισχυρή είναι η υποψηφιότητά μας, όπως γράψατε κι εσείς σε σχετικά σας ρεπορτάζ. Και λυπάμαι που κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται το μεγάλο κέρδος που θα έχει η Λέσβος από τέτοια γεγονότα – show, για τα οποία άλλες τουριστικά προηγμένες περιοχές, ομονοούν και διεκδικούν, αντιλαμβανόμενες την τεράστια απήχηση που έχουν συγκυριακά στο Ελληνικό κοινό. Σε καμία περίπτωση δεν το παρουσιάζουμε ως πολιτιστικό γεγονός, αφού μέχρι τώρα έχουμε δώσει δείγματα γραφής ότι έχουμε επίγνωση για το διαχωρισμό του πολιτιστικού από ένα τουριστικό γεγονός. Άλλοι δυστυχώς αποδεικνύουν ότι τα όρια αυτά τους είναι δυσδιάκριτα. Αν επιβεβαιωθεί το σενάριό σας, το αποτέλεσμα θα είναι εξοργιστικό αφού ντάλα καλοκαίρι και όταν οι Αθηναίοι φεύγουν για τα νησιά, ο τελικός να πάει στην Αθήνα. Δεν πιστεύω ότι μία αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει τέτοιου είδους πελατειακές παρεμβάσεις σε βάρος νησιών και ιδιαίτερα της Λέσβου, που έχει σηκώσει τα τελευταία χρόνια στις πλάτες της την Ελλάδα και το Ελληνικό φιλότιμο. Και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, σε μια τέτοια απίθανη περίπτωση, θα επιθυμούσαμε η όποια παρέμβαση να προκρίνει ένα οποιοδήποτε άλλο νησί και όχι την Αθήνα. Αισιοδοξούμε και περιμένουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο