Επιβεβαίωση των καταγγελιών… Κλειστό το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους… Λειτουργούν τα άλλα τρία πάρκα

Άμεση ήταν η απάντηση του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου και του Απολιθωμένου Δάσους καθηγητή Νίκου Ζούρου, για τις καταγγελίες αναγνωστών μας που πήγαν να επισκεφθούν το Απολιθωμένο Δάσος και το βρήκαν κλειστό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Συνάνη, παραδέχθηκε ότι “το Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους παραμένει κλειστό,  όμως αυτό ανήκει στη δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου. Προσπαθούμε είπε,  για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών στα τρία από τα τέσσερα υπαίθρια πάρκα που λειτουργούν με εντυπωσιακά απολιθώματα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές δυσκολίες τις οποίες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε” είπε τελειώνοντας ο Νίκος Ζούρος.

Παράλληλα το Μουσείο μας έστειλε και ανακοίνωσή του με το ωράριο λειτουργίας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου & Πάρκων Απολιθωμένου Δάσους, διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στην θέση Μπαλή Αλώνια το οποίο αποτελεί δημόσια δασική έκταση, παραμένει κλειστό προσωρινά.

Για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους διευκρινίζονται ότι στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μπορούν να επισκοπηθούν καθημερινά τρία από τα τέσσερα υπάρχοντα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι (Πάρκα Νησιώπης, Σιγρίου και Πλάκας) καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στα τρία υπαίθρια  καθώς πάρκα  οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν πλήθος απολιθωμένων κορμών στην φυσική τους θέση. Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στην θέση Μπαλή Αλώνια το οποίο αποτελεί δημόσια δασική έκταση, παραμένει κλειστό προσωρινά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και ερμηνείας του μνημείου και του τρόπου δημιουργίας του.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Α. ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ:  Καθημερινά : Δευτέρα – Κυριακή: 9:30 έως 17:30

Β. ΠΑΡΚΟ ΣΙΓΡΙΟΥ:  Καθημερινά : Δευτέρα – Κυριακή: 9:30 έως 17:30

Γ. ΠΑΡΚΟ ΠΛΑΚΑΣ : Καθημερινά : Δευτέρα – Παρασκευή: 9:30 έως 17:30

Δ. ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΝΗΣΙΩΠΗΣ : Στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης υλοποιούνται καθημερινά όλες τις ημέρες της εβδομάδας επισκέψεις με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα. Απαραίτητη είναι η κράτηση στο τηλέφωνο 22530-54434.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:

  • Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Σίγρι Λέσβου 81103  •   Τηλ.- FAX: 2253054434

  • Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης

8ης Νοεμβρίου 17, Μυτιλήνη 811 00  •   Τηλ.- FAX: 2251047033

E-mail: lesvospf@otenet.gr

www.lesvosmuseum.gr  •   www.lesvosgeopark.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο