Επιτυχία 17 Μυτιληνιών στον 29o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού!!!

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής, φέτος έλαβαν μέρος 14 μαθητές από τη Μυτιλήνη.

Τα αποτελέσματα της Α’ φάσης ανακοινώθηκαν και προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι μαθητές

 

ΒΕΛΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΣΗΦ 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΜΑΝΩΛΑΚΕΛΛΗ ΑΙΜΙΛΙΑ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΜΠΑΖΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΟΡΦΕΑΣ 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΒΙΟΛΑΤΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
ΓΙΑΒΡΙΜΗΣ ΡΑΦΑΗΛ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
ΣΑΚΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
ΣΠΥΡΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

 

Όπως μας ενημέρωσε ο Στρατής Πλάτων, ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται κάθε χρόνο και αφορά τον Προγραμματισμό, μάθημα γνωστό και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που εξετάζονται στο μάθημα ΑΕΠΠ. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Το επίπεδο των θεμάτων της Α φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων. Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Ο Σχολή παρέχει δωρεάν την προετοιμασία για τον διαγωνισμό. Φέτος οι 16 από τους 17 επιτυχόντες ήταν μαθητές της Σχολής.

Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν 238 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από σχολεία δημόσια και ιδιωτικά.  Η Λέσβος  εξακολουθεί να είναι η πρώτη σε αριθμό συμμετοχών από την επαρχία. Ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και οι επιτυχόντες σ ‘αυτήν, θα προκριθούν στη τελευταία φάση, η οποία  διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα πληροφορικής αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο καλοκαιρινό «Camp προετοιμασίας» που διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο