Επιτέλους… Χάρη στην HSW τα νησιά του Αιγαίου συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

hsw-nisos-samos

Πλώρη για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, βάζει από σήμερα το νέο απόκτημα της HSW “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ”.

Χρόνια τώρα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές τους συγκοινωνίες…

Ιδιαίτερα η σύνδεσή τους με τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα με τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, ήταν τον τελευταίο καιρό ανύπαρκτη.

dritsas-agapitos-klironomos

Ο κ. Δρίτσας συγχαίρει τους κκ Αγαπητό και Κληρονόμο και τους εύχεται καλά ταξίδια  !!!

Έτσι πολλοί από τους νησιώτες που ήθελαν να ταξιδέψουν επειγόντως για τους προορισμούς αυτούς – κυρίως φοιτητές και έμποροι – ταξίδευαν μέσω Τουρκίας.

dritsas-agapitos-simaia

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, σηκώνει ακόμα μία Ελληνική σημαία σε ένα Ελληνικό πλοίο !!!

Όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε συνεχείς διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις – κυρίως στη Λήμνο και τον Αη – Στράτη – για τον αποκλεισμό τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Και έρχεται η HSW, σε μία εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ιδιαίτερα την Ελληνική ναυτιλία και αγοράζει ένα πλοίο, το “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ”, για να εκτελεί αποκλειστικά και μόνο, δρομολόγια από τα αποκομμένα αυτά νησιά, προς της Θεσσαλονίκη.

Ασφαλώς μεγάλη ανάσα για τους Αιγαιοπελαγίτες…

Το Lesvosnews.gr δεν θα μπορούσε να λείψει από τα εγκαίνια του πλοίου αυτού, που αν μη τι άλλο αναμένεται να δώσει νέα πνοή, στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

sinanis-dritsas

Τετ – α – τετ του Γιάννη Συνάνη με τον κ. Δρίτσα ο οποίος ήταν αρκετά ενημερωμένος για τα θέματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα για τη Λέσβο

Περιμέναμε ότι θα δούμε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της Πολιτικής ηγεσίας από τα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου.

Εκπλαγήκαμε δυσάρεστα, όταν διαπιστώσαμε ότι σ’ αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση για τα νησιά της περιφέρειάς μας, όλοι οι τοπικοί μας άρχοντες, αλλά και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, έλαμψαν δια της απουσίας τους, παρ’ ότι όπως ενημερωθήκαμε από την εταιρεία, είχαν προσκληθεί άπαντες.

vakalis-nektarios-11

Νεκτάριος Βακάλης (Πρόεδρος ΟΛΣΑ) – Μοναδική εξαίρεση η παρουσία του… Κατά δήλωσή του εκπροσωπούσε και το Δήμο Λέσβου, επειδή δεν μπόρεσε να παραστεί ο Προκόπης Σινάνης, ο οποίος θα εκπροσωπούσε το Δήμαρχο !!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ (Περιφερειάρχης) – ΑΠΟΥΣΑ (Έχει το σοβαρό ελαφρυντικό την πυρκαγιά στη Χίο)

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ (Δήμαρχος Λέσβου)- ΑΠΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) ΑΠΩΝ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Βουλευτής ΝΔ) ΑΠΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ (Βουλευτής ΚΚΕ) ΑΠΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (Δήμαρχος Λήμνου) ΑΠΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ (Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής) ΑΠΩΝ

Και αρκετοί ακόμα απόντες – πρόεδροι συλλόγων, επιμελητηρίου κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ HSW

Η Hellenic Seaways επενδύει και ενισχύει την ελληνική ακτοπλοΐα

Εγκαινιάστηκε το ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Σάμος»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ισχυρού επενδυτικού πλάνου, η Hellenic Seaways συνεχίζει να επενδύει στην ανανέωση του στόλου της επισφραγίζοντας την αναπτυξιακή πορεία που διανύει.

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, ο οποίος προχώρησε και στην ουσιαστική και συμβλική ενέργεια έπαρσης της ελληνικής σημαίας, αλλά και πλήθους θεσμικών εκπροσώπων,  η Hellenic Seaways εγκαινίασε το ΕΓ/ΟΓ Νήσος Σάμος, στο λιμάνι του Πειραιά, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της για νέες επενδύσεις.

dritsas-agapitos

Το Νήσος Σάμος αποτελεί το τρίτο στη σειρά πλοίο, που παραλαμβάνεται πλήρως ανασκευασμένο και εγκαινιάζεται τη φετινή περίοδο, έπειτα από τα ταχύπλοα Hellenic Highspeed και Highspeed 7, με το κόστος της επένδυσης να αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια.

 Έτσι με την ολοκλήρωση της δρομολόγησης και του Νήσος Σάμος, η Hellenic Seaways αναδεικνύεται σε κεντρικό στυλοβάτη της ελληνικής ακτοπλοίας και σε ένα από τους σημαντικότερους πυλώνες της εγχώριας οικονομίας.

hsw-14

Πιο συγκεκριμένα το νέο πλοίο, έχει ανακατασκευασθεί πλήρως σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας και ξενοδοχειακών υποδομών και εξοπλισμού (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης), καθιστώντας το ένα από τα πιο πολυτελή και αξιόπιστα ελληνικά πλοία.

hsw-13

Σημειώνεται ότι το ΕΓ/ΟΓ Νήσος Σάμος θα εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς – Μεστά Χίου – Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη, με τα δρομολόγια να εκκινούν στις 29 Ιουλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άριστη λειτουργία, την άνεση και φυσικά στην ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, με διαδικασίες και εξοπλισμό που εφαρμόζονται σε όλα τα πλοία της εταιρείας.

hsw-12

Επιπλέον, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες τεχνικούς, η Hellenic Seaways, για ακόμη μια φορά ενισχύει την απασχόληση στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, καθώς στις εργασίες μετασκευής απασχολήθηκε μεγάλο πλήθος επιστημόνων, τεχνικών, εργατοτεχνιτών και εξειδικευμένων συνεργείων κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικασίας.

hsw-11

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Α. Αγαπητός, δήλωσε σχετικά:

«Με σκληρή δουλειά, όραμα και πίστη στις δυνατότητές μας, η διοίκηση της Hellenic Seaways κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να θέσει την εταιρεία σε αναπτυξιακή και απολύτως οικονομικά υγιή τροχιά. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το νέο, πολυτελές, άνετο, γρήγορο και φυσικά ασφαλές πλοίο που δρομολογούμε, καθώς προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στον ταξιδιώτη, ενώ παράλληλα ενισχύουμε έμπρακτα τους κατοίκους των νησιών του ΒΑ Αιγαίου. Άλλωστε η ενίσχυση της νησιωτικότητας είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας. Η Hellenic Seaways προχωρά δυναμικά και αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο ως η σημαντικότερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας όχι μόνο για το ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το ελληνικό επιχειρείν συνολικά».

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ΕΓ/ΟΓ Νήσος Σάμος:

 

  • Τύπος πλοίου: ΕΓ/ΟΓ
  • Έτος ναυπήγησης: 1988
  • Χώρα ναυπήγησης: Ιαπωνία
  • Μήκος: 192,91 m
  • Πλάτος: 29,40 m
  • Ταχύτητα: 21 kn
  • Μηχανές: 2 PIELSTICK /26.400 BHP
  • Επιβάτες: 210
  • Οχήματα: 750
  • Πλήρωμα: 94

 Σχετικά με την HELLENIC SEAWAYS

Η Hellenic Seaways είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και φορτίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο. Η εταιρεία διαθέτει στόλο με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει περισσότερους από 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Στόχος της είναι να προσφέρει στους επιβάτες της πρωτοποριακές υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και ασφάλεια πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ταξίδι τους. Παράλληλα, στηρίζει ενεργά την ελληνική οικονομία, μετασκευάζοντας και επισκευάζοντας πλοία της στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και προσφέροντας δωρεάν εισιτήρια σε Μ.Κ.Ο. και τοπικούς φορείς.

Η φιλοσοφία της Hellenic Seaways επικεντρώνεται στο σεβασμό των επιβατών, των συνεργατών, του στόλου και του περιβάλλοντος. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από το 2000 σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ναυσιπλοΐας μεριμνώντας για την τακτική συντήρηση του στόλου της και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων της, αλλά και την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος. Σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της στους τομείς αυτούς η Hellenic Seaways έχει πιστοποιηθεί και βραβευθεί από ελληνικούς και Διεθνείς φορείς και οργανισμούς όπως Lloyd’s Register, ISO και RINA.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.hsw.gr ή στείλτε mail στο press@hsw.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

127 Άποψη για τα “Επιτέλους… Χάρη στην HSW τα νησιά του Αιγαίου συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο