Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο από το Επιμελητήριο Λέσβου για τις 120 δόσεις

Το Επιμελητήριο Λέσβου, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην Υφυπουργό Οικονομικών κα. Παπανάτσιου Στεργίου Αικατερίνη και στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Αχτσιόγλου Ευτυχία, στις 10 Μαΐου 2019, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε Δ.Ο.Υ. και Ασφαλιστικά Ταμεία, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, παρά το ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει στο επιβεβλημένο αίτημα για την διευθέτηση των χρεών, εν τούτοις, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, θεωρεί επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι παρακάτω αλλαγές, όσον αφορά στο σκέλος των οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ.:

– Το νομοσχέδιο διαχωρίζει τις επιχειρήσεις σε φυσικές και νομικές οντότητες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των δόσεων για τις φυσικές οντότητες να είναι έως και 120, ενώ για τις νομικές οντότητες ο αριθμός των δόσεων περιορίζεται σε έως και 18. Επειδή θεωρούμε ότι οποιαδήποτε ρύθμιση γίνεται με σκοπό την διευκόλυνση και διευθέτηση και αποπληρωμή εν τέλει των χρεών τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων, θα πρέπει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση, στο πνεύμα και της συνταγματικής επιταγής για ισονομία, καθορίζοντας τον αριθμό των δόσεων σε έως 120 για όλους (φυσικές και νομικές οντότητες).

– Επιπροσθέτως, τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται για τον καθορισμό των δόσεων, αφορούν σε εισοδήματα του 2017, θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν προς το ευνοϊκότερο, ούτως ώστε να μπορούν να υπαχθούν το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων και αυτό να οδηγήσει στην οριστική λύση του προβλήματος.

Μυτιλήνη, 14 Μαΐου 20

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο