Επίσκεψη Κουρουμπλή στη Λέσβο… Ως είθισται… Υποσχέσεις… Δεσμεύσεις… Άδεια χέρια !!!

galinos-kouroumplis

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, υποδέχθηκε και καλωσόρισε στη Λέσβο, τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη συνάντηση με Αυτοδιοικητικούς αλλά και εκπροσώπους φορέων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ο Δήμαρχος, αφού επεσήμανε ότι η συνεργασία με τον Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό είναι άριστη, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλο το επίπεδο των θεμάτων που αφορούν τους τομείς και τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, στη Λέσβο.

Ο κ. Γαληνός, παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματα, που αφορούν την προσφυγική κρίση, την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» και το χωροταξικό, τις ελλείψεις προσωπικού στο Δήμο Λέσβου, την οικονομική αυτοτέλεια των κοινοτήτων, την ανάγκη οικονομικής στήριξης του Δήμου Λέσβου από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και άλλα ζητήματα.

Ο κ. Γαληνός, τόνισε ιδιαίτερα ότι η Λέσβος έχει σηκώσει όλους αυτούς τους μήνες δυσανάλογο βάρος σχετικά με το προσφυγικό και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σηκώσει περισσότερο, ενώ επεσήμανε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού και γενικότερα του τόπου μας.

Ο Υπουργός, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο και δεσμεύθηκε να δοθούν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

26 Άποψη για τα “Επίσκεψη Κουρουμπλή στη Λέσβο… Ως είθισται… Υποσχέσεις… Δεσμεύσεις… Άδεια χέρια !!!”

Αφήστε ένα σχόλιο