Επίσκεψη Χρ. Καλογήρου σε έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Βορειοανατολικής Λέσβου

 

kalogirou-valsamidis-erga

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αργένου για τη συντήρηση κατά τμήματα της Επαρχιακής Οδού Άργενος – Βαφειός, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

Οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια. Οι εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί, καθώς και αυτές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντάσσονται στο πλαίσιο 2 έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της α) Ανατολικής Λέσβου και της β) Βορειοανατολικής Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη συντήρηση – ασφαλτόστρωση των οδικών τμημάτων:

 

  • Μανταμάδος έως διακλάδωση Κάπης (συνολικό μήκος 2 χλμ).
  • Από διακλάδωση Κάπης έως Κλειού και η πρόσβαση προς τον Οικισμό της Κλειούς (συνολικό μήκος 700 μ.).
  • Από διακλάδωση Κλειούς έως Συκαμιά (συνολικό μήκος 3 χλμ.).
  • Συκαμιά – Σκάλα Συκαμιάς (συνολικό μήκος 2,5 χλμ.).
  • Κάπη – Πελόπη (συνολικό μήκος 700 μ.).

erga-odiko-diktio

Αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθούν μικρότερες παρεμβάσεις για τη συντήρηση τεχνικών έργων, την επανατοποθέτηση πινακίδων – στηθαίων ασφαλείας και τη διαγράμμιση των εν λόγω οδικών τμημάτων.

Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες για την συντήρηση – ασφαλτόστρωση στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης – Θερμής που διέρχεται από τον Οικισμό των Πύργων Θερμής έως την περιοχή του Σάρλιτζα.

odiko-diktio-perifereia

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εργασίες που είναι σε εξέλιξη για τον καθαρισμό των τεχνικών, τάφρων και φρεατίων στην Εθνικής Οδό Μυτιλήνη – Παναγιούδα, στο πλαίσιο του έργου των άμεσων παρεμβάσεων αποκατάστασης οδών συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

kalogirou-silogos-ginaikon

Σε δήλωσή της η κα. Καλογήρου τόνισε τα εξής:

“Με στοχευμένες παρεμβάσεις η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο των νησιών μας”.

Η Περιφερειάρχης πήγε και στη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Μανταμάδου κ. Στέφανο Αποστόλου και την Πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας Πελόπης κ. Μαρία Κιαχαγιά και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ στην Άργενο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιο Δρακούλη και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αργένου και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την περιοχή.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο