Επεισόδια στη Μόρια μεταξύ Ιρακινών μεταναστών – Ν.Δ.: “Η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της”

Για μία ακόμα φορά σημειώθηκαν επεισόδια στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας,  αυτή τη φορά μεταξύ ομάδων Ιρακινών που φιλοξενούνται εκεί.

Οι συγκρούσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του νυχτερινού ιατρείου του καταυλισμού κοντά στη βόρεια πύλη του χώρου, όταν κάποιοι μπήκαν σε αυτό για να προστατευθούν, αλλά εντέλει δέχθηκαν επίθεση.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση λόγω των συνεχών και αυξανόμενων ροών στον καταυλισμό είναι εκρηκτική, καθώς η υποδομή του είναι για 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες και φιλοξενούνται περί τους 6.300.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Λέσβο και τη Χίο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στις περιοχές της Μόριας Λέσβου και του Χαλκειούς Χίου επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο προετοιμασίας της χώρας  για τις   αυξημένες μεταναστευτικές ροές».

Πλήρης Δήλωση

«Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στις περιοχές της Μόριας Λέσβου και  Χαλκειούς Χίου επιβεβαιώνουν όσα έχουμε -επανειλημμένως- επισημάνει.

Ότι, δηλαδή, δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο προετοιμασίας της χώρας  για τις   αυξημένες μεταναστευτικές ροές -ως απόρροια της αλλαγής στάσης της Τουρκίας- με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κατακλύζουν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Και ότι, όσο η Πολιτεία αδυνατεί να επιβάλει την τάξη, τόσο τα περιστατικά ανομίας θα πολλαπλασιάζονται, με τους παραβατικούς μετανάστες να στρέφονται, πλέον, κατά των νησιωτών, απειλώντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Την ίδια ώρα, τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κατονομάζουν  την ελληνική Κυβέρνηση ως υπαίτια για τη -μέχρι στιγμής- αποτυχία της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και την επιστροφή μεταναστών προς τη γείτονα χώρα, αλλά και στην αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων».

φωτο αρχειου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο