Εντυπωσιάζει τους επισκέπτες η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Μανιού στη Δημοτική Πινακοθήκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιασμένοι φεύγουν από τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, οι επισκέπτες που πηγαίνουν για να δουν την έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Μανιού.

Όπως λέει στην κάμερα του Lesvosnews.gr ο ίδιος, τα έργα του τα έχει εμπνευστεί από πρόσωπα και τοπία της ασπρόμαυρης αλλά και της μετέπειτα έγχρωμης εποχής της φωτογραφίας.

Η έκθεση που έχει την ονομασία ΤΑ ΨΕΣ • ( ΤΟ ΧΘΕΣ ) απεικονίζει χρόνια λησμονημένα, σμυλεμένα με ιδρώτα, αλμύρα, ήλιο, αίμα, στερήσεις, χαραγμένα στις θύμησες μας, χρόνια αγνά, λιτά, πλουμισμένα με χαρά, φαντασία, δημιουργία, πάθος, χρόνια ατέλειωτα.

Μέσα από τα έργα του ο καλλιτέχνης Φώτης Μανιός που εκθέτει στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα, από 20 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, προσπαθεί να διανθίσει θύμισες, μνήμες, με δαντελένιες πινελιές που ροδανθίζουν τον ματόκοσμο μας και γαληνεύουν την ψυχούλα μας.

74 έργα που αναμοχλεύουν εικόνες και παραστάσεις του χθες, που μαγεύουν τον θεατή, κάνοντας τον κοινωνό στο έργο του.

Άξιο τέκνο της Λεσβιακής γης, του ηλιοβρεγμένου αγναντιού και του ταξιδεμένου δειλινού, απλώνει την φαντασία στο «ψες» και με δρασκελιά στο τώρα αραχνοϋφαίνει ορίζοντες.

Τιμή για το τόπο μας και υπερηφάνεια για τα θαλασσοβρεγμένα ακρογιάλια της νιότης μας και της ανατολής μας…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο