Εντυπωσιασμένοι από τη Λέσβο οι φοιτητές του πανεπιστήμιου Γεωεπιστημών από την Κίνα (photo)

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα άσκησης υπαίθρου στη Λέσβο προπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συντονιστή της εκπαιδευτικής άσκησης τον Καθηγητή Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Οι φοιτητές συνοδεύονταν από τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου Καθηγητή Genhou Wang και τον Καθηγητή Zhang Jianping του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου.

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές ασκήσεις στο Απολιθωμένο Δάσος, τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία της Λέσβου, το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τους ηφαιστειακούς γεωτόπους της Λέσβου και τους γεωλογικούς σχηματισμούς στην περιοχή της Μόριας. Ειδικές ασκήσεις υπαίθρου πραγματοποίησαν στη Βόρεια Λέσβου όπου γνώρισαν τη μεγάλη ηφαιστειακή δομή του Λεπέτυμνου, το γεωθερμικό πεδίο της Στύψης, τα γεωλογικά μνημεία του Υψηλομέτωπου, της Πέτρας, του Μολύβου και της Συκαμιάς όπου ασχολήθηκαν με τη μελέτη της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης οι φοιτητές επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωγραφίας και ενημερώθηκαν από τον Καθηγητή Νικόλαο Σουλακέλλη, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωγραφίας, τον Καθηγητή Νικόλαο Ζούρο και την Καθηγήτρια Θεοδώρα Πετανίδου για τα ερευνητικά προγράμματα και τις ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος Γεωγραφίας.

Απολιθωμένο Δάσος-Οι φοιτητές στο εντυπωσιακό ριζικό σύστημα
Άσκηση υπαίθρου – Φοιτητές Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών Πεκινου
Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης-Φοιτητές Πανεπιστημίου Γεωπιστημών Πεκίνου
Πάρκο Νησιώπης-Οι φοιτητές Κίνας στο γιγαντιαίο απολιθωμένο κορμό

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο