Ενοχλήθηκε ο κ. Γαληνός για το σκυλί στα Τσαμάκια… Η απάντηση από τον Γιάννη Συνάνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας που πραγματοποιεί ο Δήμος Λέσβου για την ενδυνάμωση της εικόνας του νησιού μας, την στήριξη του τουρισμού και την προώθηση σημαντικών ζητημάτων του τόπου μας, ερωτηθείς για το θέμα με το νεκρό σκύλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μία ανόητη ερώτηση, προκάλεσε μια εξίσου ανόητη απάντηση. Ένας νεκρός σκύλος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ένας σκύλος που πρόκειται να φαγωθεί. Είναι απαράδεκτο να δημιουργούμε θέμα εκ του μη όντος. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας δούμε τα θέματα και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να σταθεί ο τόπος μας στα πόδια του».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ LESVOSNEWS.GR ΕΠΩΝΥΜΑ

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός – εγώ προσωπικά θεωρώ ότι κάνει το Δήμαρχο και δεν είναι – έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ένα δελτίο τύπου – απάντηση, για το δημοσίευμά μας σε σχέση με το θανατωμένο σκυλί που βρέθηκε μέσα στη σκηνή παράτυπου μετανάστη που διέμενε στο παράνομο κάμπινγκ στα Τσαμάκια.

Ξεκινά την απάντησή του γράφοντας “Μία ανόητη ερώτηση…”

Η ανόητη ερώτηση κατά τον κ. Γαληνό, που έκανα προς έναν υπάλληλο του Δήμου ο οποίος πετούσε στα σκουπίδια το θανατωμένο σκύλο, ήταν η φράση “γιατί τον είχανε μέσα λέτε..;” εννοώντας το σκύλο μέσα στη σκηνή.

Αυτή ήταν η ανόητη ερώτηση κατά τον κ. Γαληνό.

Δείτε το ηχητικό βίντεο.

Και ο υπάλληλος του Δήμου απαντά απλά… “Δεν ξέρω… Μάλλον για να τον φάνε προφανώς”…

Κι αυτή ήταν κατά τον κ. Γαληνό η ανόητη απάντηση…

Από έναν άνθρωπο, ο οποίος διατύπωσε απλά και δημοκρατικά την άποψή του.

Στην απάντησή του ο κ. Γαληνός,  αναφέρει ότι ρωτήθηκε για το σκύλο και έκανε στη συνέχεια τη δήλωση.

Δεν αναφέρει όμως από ποιον ρωτήθηκε…

Απλά γιατί δεν τον ρώτησε κανείς.

Τώρα πάμε στο ρεζουμέ…

Αυτό σας ενόχλησε κ. Γαληνέ;

Το ότι το σκυλί θα το έτρωγε ο μετανάστης δηλαδή…

Το ότι η Μυτιλήνη είναι γεμάτη από αδέσποτα ζώα κι εσείς σφυρίζετε αδιάφορα δεν σας ενοχλεί.

Το ότι έχουμε καταγράψει κατά καιρούς δεκάδες περιστατικά, με τα άμοιρα αυτά ζώα να επιτίθενται σε συμπολίτες μας δεν σας ενοχλεί;

Δείτε ένα από τα τελευταία περιστατικά, όπου ένας συμπολίτης μας δέχθηκε επίθεση από σκυλί και κινδύνεψε η ζωή του ίδιου και του παιδιού του και τα “κολακευτικά λόγια” που σας σέρνει on camera.

Το ρεπορτάζ μας είχε σκοπό να αναδείξει άλλο θέμα που εσείς μάλλον όπως και κάποιοι άλλοι ανεγκέφαλοι δεν μπόρεσαν να τα κατανοήσουν.

Μάθετε λοιπόν κι εσείς, ότι όπως εμείς εδώ στην Ελλάδα τρώμε τα κατά πολλούς σιχαμένα αθώα γουρουνάκια και κοτοπουλάκια, που σε άλλες χώρες τα βλέπουν και αναγουλιάζουν, έτσι και τα σκυλάκια σε κάποιες χώρες του κόσμου, είναι ιδιαιτέρως καλό φαγητό με υπέροχο κρέας.

Για του λόγου το αληθές δείτε τι αναφέρει για το θέμα αυτό το έγκριτο site wikipedia.

“Στον 21ο αιώνα, κρέας σκύλου καταναλώνεται σε πολλά μέρη της Κίνας, [3], την Κορέα [4] και το Βιετνάμ, [5] τα μέρη της Ταϊλάνδης, της Ελβετίας, [6], καθώς και τμήματα της Ευρώπης, Αμερικής, στην αφρικανική ήπειρο, όπως το Καμερούν, Γκάνα και τη Λιβερία.

Σήμερα, ένας αριθμός των πολιτισμών δείτε την κατανάλωση κρέατος σκύλου να είναι ένα μέρος της τους παραδοσιακά και μέρα με την ημέρα κουζίνα, ενώ άλλοι – όπως δυτικού πολιτισμού – θα εξετάσει την κατανάλωση του σκύλου να είναι ταμπού, παρόλο που έχουν αναλωθεί στην περιόδους πολέμου ή / και άλλες κακουχίες. [7] [8] εκτιμήθηκε το 2014 που σε όλο τον κόσμο, τα 25 εκατομμύρια σκυλιά καταναλώνονται κάθε χρόνο από τον άνθρωπο. [9]”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ – Πάντα με υπογραφή

Σχετικές δημοσιεύσεις

77 Άποψη για τα “Ενοχλήθηκε ο κ. Γαληνός για το σκυλί στα Τσαμάκια… Η απάντηση από τον Γιάννη Συνάνη (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. ΔΟΥΜΑΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

    Τι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε κε Σινάνη; Τα αδικαιολόγητα; Ούτε τον ξέρω τον δήμαρχο, αλλά καλά έκανε, το θέμα εδώ δεν είναι ο δήμαρχος, είστε εσείς και ο τρόπος που κατασκευάσατε μια “είδηση”, δίνοντας τροφή σε αυτούς που τα περιμένουν πώς και πως αυτά για να τα κάνουν share και να προκαλέσουν εντυπώσεις. Και μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε τι συμβαίνει στα social media…Αντί να ζητήσετε συγγνώμη λοιπόν, επιτίθεστε και θυμάστε τα αδέσποτα. Είναι κρίμα να χαλάτε με αυτό τον τρόπο την εικόνα που έχει δώσει το νησί μας.

Αφήστε ένα σχόλιο