Ένα κράσπεδο και το μπλοκάρισμα της δεξιάς ερπύστριας σκότωσαν τον επιλοχία

epiloxias11

Ένα κράσπεδο και το μπλοκάρισμα της δεξιάς ερπύστριας ήταν ο θανατηφόρος συνδυασμός που οδήγησε στην ανατροπή του M-113 στον Μανταμάδο της Λέσβου και στην απώλεια της ζωής του Επιλοχία.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από τη διερεύνηση του δυστυχήματος,το οποίο έγινε πολύ κοντά στο στρατόπεδο του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματιος.

Το M-113 μόλις βγήκε από το στρατόπεδο κινήθηκε στον χωματόδρομο.Δεξιά υπήρχε ένα τσιμεντένιο κράσπεδο το οποίο όπως λένε οι πληροφορίες ήταν καλυμμένο και με το φως της ημέρας ήδη να έχει λιγοστέψει δεν μπορούσε να είναι ορατό. Η ερπύστρια του M-113 “βρήκε” πάνω στο κράσπεδο και “κόλλησε” με αποτέλεσμα το M-113 να “λειτουργεί” μόνο από τη μία πλευρά.Δεν έχει διευκρινιστεί αν η ερπύστρια κόπηκε,πάντως το μπλοκάρισμα οδήγησε το M-113 στη μοιραία πορεία προς το ανάχωμα και την ανατροπή του.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως πλέον για τα M-113 είναι πολλά.Ότι πρόκειται για απαρχαιώμενο υλικό που από ανάγκη χρησιμοποιούμε ειναι γνωστό.Και δεν έχουμε καμία δυνατότητα να τα αντικαταστήσουμε αυτή τη στιγμή.Όμως κοιτώντας λίγο πίσω διαπιστώνουμε ότι τα προβλήματα με τις ερπύστριες έχουν προκαλέσει σοβαρά ζητήματα και ατυχήματα.

Τον Ιούνιο του 2014 είχαμε ένα σοβαρό περιστατικό στον Έβρο,ευτυχώς χωρίς να πάθει κάποιος κάτι.

Φέτος τον Ιούνιο πάλι ένα M-113 βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε στο Σουφλί.

Μήπως πρέπει να εξεταστεί το θέμα;

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Αερογέφυρα από τη Λέσβο στην Αθήνα προκειμένου να σωθούν τα άκρα του τραυματία που επέζησε από το τραγικό στρατιωτικό δυστύχημα χθες στήνεται σήμερα το βράδυ.

Ο αρχηγός του πληρώματος στο μοιραίο ερπυστριοφόρο που ανατράπηκε, έσωσε τη ζωή του καθώς πρόφθασε να καλυφθεί εντός του άρματος, ωστόσο το καπάκι κλείνοντας προκάλεσε κατάγματα στα χέρια του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Λέσβου έκριναν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην ακρωτηριαστεί το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού του χεριού και έτσι από την Τετάρτη το βράδυ νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση.

Με ελικόπτερο η σορός

Αύριο αναμένεται να φθάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Κομπότι Άρτας η σορός του αδικοχαμένου Επιλοχία, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν ανατράπηκε το Μ 113.

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ήδη από χθες ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος.

Το ΓΕΣ βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένεια του θανόντος και αύριο αναμένεται να φθάσει στην Άρτα η σορός του 38χρονου, με ελικόπτερο. Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 17:00 στο Κομπότι Άρτας.

Ανακοίνωση της ΕΣΠΕΗΠ

Ανακοίνωση για τον απροσδόκητο θάνατο του 38χρονου επιλοχία ο οποίος ήταν μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, εξέδωσε σήμερα η ΕΣΠΕΗΠ.
Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Βαρύ το πένθος για όλους τους Ελληνες Στρατιωτικούς εξαιτίας της τραγωδίας που έπληξε τις Ενοπλες Δυνάμεις μας με τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου μας και μέλους της Ενωσης Στρατιωτικών Περφέρειας Ηπείρου ΕΜΘ Επχία (ΠΖ) Μπουραντά Κων/νου, στην Λέσβο, κατά την άσκηση του καθήκοντός του και ενώ βρίσκονταν στην υπηρεσία για την πατρίδα.

Επεσε ηρωικά στην προετοιμασία της μάχης και προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των ηρώων, που έπεσαν «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
Θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη προς τις οικογένεια του συναδέλφου μας και παράλληλα να ευχηθούμε η απώλεια αυτή να είναι η τελευταία που θρηνεί η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

44 Άποψη για τα “Ένα κράσπεδο και το μπλοκάρισμα της δεξιάς ερπύστριας σκότωσαν τον επιλοχία”

Αφήστε ένα σχόλιο