¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ¨ – Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λέσβου που υπόσχεται λύσεις στο νησί μας και ζητά την ψήφο σας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ¨

Λεσβιακέ λαέ

Τον Μάιο θα αποφασίσουμε με την ψήφο μας ποιοι θα αναλάβουν να διαχειριστούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την τύχη του νησιού μας.

Περιμέναμε ότι αυτοί που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το δύσκολο αυτό έργο να μας πουν τις προτάσεις τους για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Περιμέναμε, περιμέναμε. Τίποτα. φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Οι τοπικοί μας άρχοντες κλεισμένοι σε μυστικές συναντήσεις το μόνο που τους απασχολεί είναι ποιος κομματάρχης στο τάδε χωριό έχει ψήφους να τον βάλουμε στο ψηφοδέλτιο, ποιος θα γίνει αντιδήμαρχος και σε ποιόν θα δώσουμε τον τάδε οργανισμό.

ΚΡΙΜΑ

Λεσβιακέ λαέ

Τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας έχει αλλάξει. Το νησί μας δεν είναι αυτό που ήταν. Η ζωή μας άλλαξε. Εκτός από την οικονομική κρίση η Λέσβος υποχρεώθηκε να φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό από παράνομους μετανάστες.

Μια πολιτική που μας επιβλήθηκε χωρίς να μας ρωτήσει κανένας. Άλλοι, ως συνήθως αποφάσισαν για μας. Κανένα τοπικό δημοψήφισμα, καμία διαβούλευση, καμία ανοιχτή συζήτηση δεν έγινε ώστε να κατατεθούν προτάσεις από τους πολίτες της Λέσβου.

Ξαφνικά μάθαμε ότι είμαστε το νησί της αλληλεγγύης και είχαμε την ευκαιρία να μας ευλογήσει ο Πάπας και να γνωρίσουμε την Τζολί. Αυτοί ήρθαν και έφυγαν. Μαζί τους ήρθαν και δεν έφυγαν οι ΜΚΟ, οι “noborders” η Frontex και κάθε λογής επαγγελματίες αλληλέγγυοι.

Ο μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών έφερε όπως είναι λογικό προβλήματα όπως δημόσιας ασφάλειας, περιβαλλοντικά, υγειονομικά κτλ. Το μόνο που εφαρμόστηκε ήταν το γνωστό σχέδιο της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. «Άρπα κόλλα και βλέπουμε και κάνουμε».

Λεσβιακέ λαέ

Μας αρέσει ή όχι τα επόμενα χρόνια θα φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και με σχέδιο άρπα κόλλα θα καταστρέψουμε τις ζωές μας και τις ζωές αυτών των ανθρώπων. Το ΚΥΤ της Μόριας δείχνει την ανικανότητα των ανθρώπων που σχεδιάζουν και διαχειρίζονται αυτή την πραγματικότητα.

Λεσβιακέ λαέ

Περιμέναμε από τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι βιώνουν και αυτοί αυτή την πραγματικότητα να αγωνιστούν για να προστατέψουν τον τόπο τους. Τίποτα. Εκπαιδευμένοι χρόνια τώρα στο σύστημα εκλογών του πάρε δώσε ρουσφετιού παρέδωσαν το νησί μας και πήρανε βραβεία. Κρίμα.

Κύριοι τοπικοί άρχοντες δεν θέλουμε βραβεία. Γιατρούς θέλουμε για το νοσοκομείο που ασφυκτιά. Δασκάλους θέλουμε για τα τμήματα υποδοχής στα σχολεία μας που αγκομαχούν να τα βγάλουν πέρα. Αστυνομικούς θέλουμε για να επιβάλλουν την τάξη.

Λεσβιακέ λαέ

Αποφασίσαμε να είμαστε υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Ποιοί είμαστε:

Είμαστε αυτοί που αποφάσισαν να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Είμαστε αυτοί που κάθονται δίπλα σου στο καφενείο. Είμαστε οι συνάδελφοί σου στη δουλειά. Είμαστε αυτοί που ψωνίζεις από τα μαγαζιά τους ή συναντάς στην αγορά. Δεν είμαστε οι γνωστοί αυτοδιοικητικοί που τάζοντας σου  ρουσφέτια και ωραιοποιώντας αναλόγως τον λόγο τους, κάθε φορά, υφαρπάζουν την ψήφο σου. Οι πιο πολλοί από εμάς είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι στη ζωή τους.

Δεν έχουμε μηχανισμούς, κόμματα και οικονομικά συμφέροντα για να μας υποστηρίζουν στις εκλογές. Έχουμε όμως τις ικανότητες μας την επαγγελματική μας πείρα τις σπουδές μας και προπάντων την αγάπη μας για το νησί μας και την Ελλάδα μας.

Λεσβιακέ λαέ

Αν πρόκειται να ψηφίσεις κάποιον για να σε διορίσει ψήφισε κάποιον άλλον. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που ζητάς.

Αν πρόκειται να ψηφίσεις κάποιον με κριτήριο το ρουσφέτι που μπορεί να σου κάνει ψήφισε κάποιον άλλον. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που ζητάς.

Αν το κριτήριο της ψήφου σου είναι το ατομικό συμφέρον και όχι το γενικό καλό ψήφισε κάποιον άλλον. Δεν είμαστε εμείς αυτό που ζητάς.

Αν όμως θέλεις ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση που θα λύνουν τα προβλήματα με μυαλό, εμπειρία, κοινή λογική και γνώση τότε είμαστε αυτό που ζητάς.

Αν θέλεις τοπικούς άρχοντες που αποφασίζουν με γνώμονα το γενικό καλό και όχι το ατομικό συμφέρον τότε ψήφισέ μας. Είμαστε αυτό που ζητάς.

Τέλος αν είσαι από τους πολίτες που στέκεσαι προσοχή στην έπαρση της σημαίας και δακρύζεις στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου

ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ     

Η Συντονιστική Επιτροπή

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας :

Email: elepolites@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://eleytheroi-polites-lesvoy2.webnode.gr/

ReplyReply AllForwardEdit as new

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο