Έκθεση με θέμα το Λιμάνι στον φάρο Μυτιλήνης από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ακολουθώντας μια επιτυχημένη πρακτική των τελευταίων ετών, οι τεταρτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (ΤΠΤΕ), στο πλαίσιο του μαθήματος Οργάνωση Εκθέσεων, διοργανώνουν και φέτος μια έκθεση κυριολεκτικά από το μηδέν. Η σύλληψη του θέματος, η υλοποίηση της έκθεσης και η ιδιαίτερη σημασία μιας τέτοιας κίνησης για τον τόπο είναι στοιχεία που διαπλέκονται με την νεανική δημιουργία και ολοκληρώνουν μια μοναδική  σύνθεση.

Φέτος η θεματική της έκθεσης είναι το λιμάνι και ο ρόλος του ως τόπος συγκέντρωσης ανθρώπων, εμπειριών, πολιτισμών και υποκειμενικών «φορτίων» για τον καθένα και την καθεμιά από μας. Την  αναγκαιότητα της ύπαρξης του λιμένα, την ιστορική και στρατηγική του σημασία, αλλά κυρίως  την συμβολή του σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, εντόπισαν οι φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΠΤΕ, και με αυτό στο νου, δημιουργούν μια έκθεση για να δώσουν μορφή σε όλες τις συμβολικές ταυτότητες του λιμανιού.

Βασικά στοιχεία της έκθεσης είναι οι άνθρωποι και τα φορτία, τόσο σε μια κυριολεκτική όσο και σε μια μεταφορική διάσταση. Η κινητικότητα, η διασταύρωση, η ανταλλαγή, η μέθεξη ανθρώπινων και υλικών φορτίων μετουσιώνει τον αυτονόητο χώρο του λιμανιού σε ένα χώρο εμπειριών και εναλλασσόμενων εικόνων.

Η έκθεση που βρήκε το φυσικό της χώρο στο Φάρο Μυτιλήνης (αριστερός λιμενοβραχίονας) ξεκινά στις 9 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου, με ώρες λειτουργίας από τις 19.00 μέχρι τις 22.00.

Περισσότερες πληροφορίες :

Facebook: https://www.facebook.com/Aegean.Cargo

Instagram : https://www.instagram.com/cargo_aegean/

Ιστοσελίδα: https://flarrow13.wixsite.com/cargo

Email: cargo@outlook.com.gr

Με εκτίμηση

Αναστασία Χουρμουζιάδη

Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο