ΕΚΤΑΚΤΟ – Θρίλερ με αίσιο τέλος για νεαρή κωπηλάτρια που χάθηκε στον κόλπο της Γέρας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μίας νεαρής κωπηλάτριας, η οποία παρασύρθηκε από τον αέρα στον κόλπο της Γέρας όπου κωπηλατούσε και θεωρούνταν για πολλή ώρα αγνοούμενος.

Αμέσως τέθηκε σε συναγερμό το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το οποίο ξεκίνησε άμεσα τις έρευνες στην περιοχή, ενώ παράλληλα ζήτησε και τη συνδρομή στις έρευνες από επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής αλλά και από εθελοντικές ομάδες και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Μυτιλήνη.

Ευτυχώς για τη νεαρή κωπηλάτρια λίγο αργότερα εντοπίστηκε σώα και αβλαβής κι έτσι είχε αίσιο τέλος η περιπέτειά της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 98 ΑΔΤΕ

Η 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» γνωστοποιεί, ότι στις 27 Ιουν 2019 και περί ώρας 13:55 μετά από κλήση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και έγκρισης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ απέπλευσαν δυο (2) Τ/Χ σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων της 98 ΑΔΤΕ στην περιοχή Κόλπου Γέρας (ευρύτερη περιοχή Ευρειακής) και στις 14:05 μετά από έρευνα πραγματοποίησαν περισυλλογή 12χρόνης αθλήτριας του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης (ΝΟΜ) της οποίας η κωπηλατική λέμβος είχε ανατραπεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης συμμετείχαν Ε/Π SUPER PUMA, σκάφος του ΛΣ Περάματος και σκάφος του ΝΟΜ.

Τα δυο (2) Τ/Χ σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων της 98 ΑΔΤΕ μετέφεραν στις εγκαταστάσεις τους την 12χρόνη όπου αφού εξετάστηκε από τον ιατρό της Μονάδος και της παρασχέθηκαν οι Α΄ βοήθειες , την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρουσία και των οικείων της.

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας σχετικά με τη διάσωση του 12χρονου κοριτσιού – κωπηλάτριας, η οποία κινδύνευσε και αγνοούταν επί δυο και πλέον ώρες στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Γέρας, στον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΦΛΟΥΡΗ Κωνσταντίνο , τον Υπολιμενάρχη Μυτιλήνης Πλωτάρχη Λ.Σ. ΜΑΓΕΙΡΑ Δημήτριο, για τον άμεσο και αποτελεσματικό συντονισμό και την άριστη διαχείριση του περιστατικού, καθώς ενεργοποιήθηκαν άμεσα πλωτά χερσαία μέσα Υπηρεσίας μας και πτητικά μέσα .

Στους συναδέλφους μας από Μυτιλήνη – Πέραμα και Πλωμάρι που συμμετείχαν στην έρευνα και διάσωση με πλωτά και χερσαία μέσα, καθώς επίσης και στον Διοικητή του 2ου ΕΤΕΘ Αντισυνταγματάρχη ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ Παναγιώτη και στα Στελέχη του, οι οποίοι δρώντας άμεσα συνέβαλαν καθοριστικά στην αίσια εξέλιξη του συμβάντος, αφού ήταν εκείνοι που εντόπισαν περισυνέλεξαν και περιέθαλψαν την 12χρονη αθλήτρια.

Τέτοια συμβάντα καταδεικνύουν τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγγελματισμού αλλά και παράδειγμα συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους πολίτες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φ. ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο