ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε συναγερμό οι κάτοικοι της Καλλονής… Πλημμύρισε η πόλη… (ΒΙΝΤΕΟ)

kaloni-plimires-2016-1

Σε συναγερμό βρίσκονται από αργά το απόγευμα οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της Καλλονής,  αφού οι συνεχείς βροχοπτώσεις και καταιγίδες έχουν για μία ακόμα φορά μετατρέψει το Λεκανοπέδιο σε μία απέραντη λίμνη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μεγάλο αγώνα για να αποτρέψει τα χειρότερα.

Μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ποτάμι το οποίο περνά από το κέντρο της πόλης έχει μεν φουσκώσει αλλά δεν έχει υπερχειλίσει.

Η νύχτα για τους Καλλονιάτες φαντάζει και πάλι εφιαλτική, αφού τα τελευταία 10 χρόνια τα νοικοκυριά τους και οι επιχειρήσεις τους έχουν δεχθεί καταστροφικά χτυπήματα από τις νεροποντές.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

UPDATE – ΩΡΑ 1:45

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ: “ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΣΠΑΣΕ Ο ΤΣΙΚΝΙΑΣ… Η καταστροφή στην Καλλονή και στη Σκάλα είναι μεγάλη.Προσπαθούμε να μην θρηνήσουμε θύματα.Οι ευθύνες από αύριο…”

“Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει:
110 χιλ βροχής -μέχρι τωρα.Μεσα σε λίγες ώρες ειναι πολλά.Υπήρξαν κάποια προβλήματα με 2-3 φρεάτια τα οποία θα ελέγξουμε αυριο.Προβληματα στις εκβολές ποταμών και κάποιες κατολισθήσεις προς τα Παρακοιλα αντιμετωπίστηκαν άμεσα.Οι κακοτεχνίες στο δίκτυο του Βιολογικού παράγουν άμεσα αποτελέσματα.Οταν τα ομβρια διοχετεύονται στο δίκτυο του βιολογικού το αποτέλεσμα είναι να μην δουλεύει τίποτα και να χορεύουν τα καπάκια των φρεατίων.Οι αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος ειναι επίσης η αιτια της διακοπής της υδροδότησης που υπάρχει τωρα και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε.Τα σχολεία αύριο κλειστά.”

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ:

“Λίγη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Οι απαραίτητες ενέργειες έγιναν, όμως ο όγκος του νερού είναι τέτοιος, που είναι δύσκολο να αντέξει η Καλλονή. Ας ελπίσουμε να κοπάσει και να μετρήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές. Η νύχτα θα είναι μεγάλη, ο Θεός να βάλει το χέρι του…”

Σας παραθέτουμε βίντεο από αναρτήσεις φίλων και συνεργατών μας στο Facebook.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΕΡΤΕΝΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΧΑΡΑΣ ΒΕΡΤΕΝΗ

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΛΜΑΝΔΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΥ

ΘΕΡΜΗ – ΒΙΝΤΕΟ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΑΛΑΓΙΑΝΝΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε συναγερμό οι κάτοικοι της Καλλονής… Πλημμύρισε η πόλη… (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο