ΕΚΤΑΚΤΟ – Εμπρησμός στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης… Τι ερευνά η αστυνομία

Στόχος αγνώστων έγινε σήμερα στις 04:19 τα ξημερώματα το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

Δύο διερχόμενες γυναίκες είδαν μία φωτιά να έχει ξεκινήσει στην ξύλινη πόρτα του κτιρίου και ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική.

Στο σημείο αυτό έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία πρόλαβε την φωτιά και την έσβησε, πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλα σημεία του κτιρίου με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μάλιστα οι άνδρες της Πυροσβεστικής αναγκάστηκαν να πηδήξουν πάνω από τα υψηλά κάγκελα ασφαλείας του κτιρίου, που όπως καταλαβαίνετε ήταν κλειδωμένα και σε 10′ είχαν είχαν ολοκληρώσει το έργο της κατάσβεσης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο έφτασαν αμέσως και αξιωματούχοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση ενδελεχώς.

Στα χέρια της Ασφάλειας Μυτιλήνης είναι διαθέσιμο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και ίσως από εκεί να οδηγηθούν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών για να τους συλλάβουν.

Η απόπειρα εμπρησμού του Δικαστικού Μεγάρου εκτιμάται ότι είναι μία κίνηση εκφοβισμού ή εκδίκησης προς τους δικαστικούς λειτουργούς και οπωσδήποτε ένα ύπουλο χτύπημα κατά της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.gr οι αρχές ασφαλείας δεν αποκλείουν το χτύπημα αυτό να έχει κάποια σχέση με την υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις ποινικές διώξεις και τις συλλήψεις.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των ερευνών που βρίσκονται ατή τη στιγμή σε εξέλιξη, απαγορεύτηκε προσωρινά η λήψη φωτογραφιών και βίντεο από το σημείο του εμπρησμού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο