Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό… Πολλά λόγια… Πολλά θα… Επί της ουσίας… μηδέν !!! (ΒΙΝΤΕΟ)

dimotiko-simvoulio-lesvou

Κατεπείγον – έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με αφορμή τις αποκαλύψεις που έκανε το LesvosNews.gr, για επικείμενη δημιουργία νέου Hotspot στο παλιό φυλάκιο της Λεμονούς, που θα φιλοξενούσε μετανάστες.

Η αλήθεια είναι ότι στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς…

Και περιμέναμε ότι επί τέλους ο Δήμος Λέσβου θα έπαιρνε δραστικές και άμεσες αποφάσεις, αφού το μεταναστευτικό έχει καταρρεύσει τη Λέσβο, κοινωνικά, τουριστικά και οικονομικά.

Αντί αυτών είχαμε εκ νέου ψηφίσματα, υποσχέσεις και προτάσεις επί προτάσεων όπως συνέβαινε έως τώρα σε όλες τις συσκέψεις που έκαναν διάφοροι φορείς για τη μεγάλη μάστιγα του μεταναστευτικού προβλήματος.

  • Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός πρότεινε:
  • Να μην γίνει καμία νέα δομή και να προχωρήσει η άμεση αποσυμφόρηση των υφιστάμενων κέντρων φιλοξενίας με ανώτατο όριο 3.000 ανθρώπους όσους δηλαδή αντέχουν Μόρια και Καρά Τεπές.
  • Μέσα στην εβδομάδα να γίνει έκτακτη σύσκεψη στη Λέσβο ή την Αθήνα, παρουσία των αρμοδίων υπουργών αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων της Λέσβου, για να παρουσιαστεί εκ μέρους της κυβέρνησης το σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού στο νησί.
  • Να υιοθετηθεί η πρόταση που ο δήμαρχος έστειλε στην ΚΕΔΕ, για διαμοιρασμό σε όλη την επικράτεια μικρών δομών 300-400 ατόμων.
  • Και τέλος να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο δήμος για να μπορέσει να λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ διαφορετικά ο δήμος θα παύσει τη λειτουργία του μέχρι τα Χριστούγεννα.

Επί της ουσίας δηλαδή μηδέν…

Αυτά είναι θέματα χιλιοειπωμένα που παραμένουν να αραχνιάζουν στα συρτάρια του Δήμου Λέσβου.

Ποια είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα…

Τίποτα δεν έχει γίνει από την πλευρά του Δήμου Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός εξακολουθεί την πάγια τακτική του, με τις δημοσιοσχετίστικές συμπεριφορές του, με τελευταίο “κατώρθωμά” του η συνάντησή του με τη Μιμή Ντενίση !!!

Χεστήκαμε όλοι μας από τη χαρά μας…

Την ίδια ώρα που εσείς λέγατε τα ίδια και τα ίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ξέρουμε αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά έξω από το κτίριο της Περιφέρειας οι μετανάστες έκαναν και πάλι άνω – κάτω την πόλη μας με μία ακόμα πορεία τους.

Φαινόμενο πλέον καθημερινό…

Αυτά να δείτε και όχι τη Μιμή…

Αφήστε το Λαζόπουλο να ασχοληθεί με την κ. Ντενίση.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε, τον Πρόεδρο της Μόριας Νίκο Τρακέλη, που συγκίνησε τους πάντες με την ομιλία του στο Δ.Σ. αλλά και τους μετανάστες να κάνουν πορεία στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, κλείνοντας για μία ακόμα φορά τους δρόμους και δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο