ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαλάει και πάλι ο καιρός – Έρχονται βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από αύριο Τρίτη 05-02-2019 μέχρι και την Πέμπτη 07-02-2019 σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 Επισυνάπτεται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (05-02-2019) ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 Α. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ:

 1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (05-02-2019)

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (05-02-2019) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (06-02-2019).

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (06-02-2019)

ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ , ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (07-02-2019)

ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

 Β. ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ, ΠΟΥ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (05-02-2019) ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ, ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (06-02-2019).

 Γ. ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ:

 1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (05-02-2019) ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (06-02-2019) ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ – ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο