Εκδρομή για τα ανήλικα – ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου

Με δύο εκδρομές συνέχισε και τούτη την εβδομάδα η Συνύπαρξη τις δράσεις της για τους ανήλικους-ασυνόδευτους πρόσφυγες-μετανάστες.

Μία στην Άντισσα και Σίγρι με ανήλικους ασυνόδευτους από Ιλιακτίδα και Μόρια και παιδιά της Art Angels Relief Team συνοδευόμενα από την Ángela María Arbeláez. Καλεσμένοι του συλλόγου διδασκόντων του Λυκείου Άντισσας, αναρτήσαμε την έκθεση “Ανήλικοι Ασυνόδευτοι Μόριας” που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στα παιδιά, ενώ αμέσως επικοινώνησαν με τα προσφυγόπουλα, έπαιξαν μπάλα, κουβέντιασαν και τραγούδησαν με τα μικρότερα παιδιά, στα οποία οι μαθητές του Λυκείου πρόσφεραν δωράκια, κυρίως βιβλία.

Ευχαριστούμε θερμά τους φιλόξενους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου.  Ευχαριστούμε θερμά τον δ/ντή κ. Νίκο Ζούρο και το εξαιρετικό προσωπικό του Μουσείου.

Η δεύτερη εκδρομή στο “Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης” στη Σκάλα Λουτρών, με ασυνόδευτα παιδιά από Ιλιακτίδα. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα εκθέματα, ενώ η επίσκεψή τους συνέπεσε με επίσκεψη Γυμνασίου της Μυτιλήνης, δίνοντας την ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας ανάμεσα στα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών.

Επόμενη δράση της Συνύπαρξης, εναρμονισμένη με το κλίμα των ημερών θα γίνει στην Καθολική Εκκλησία την Κυριακή των Βαίων.  Μετά την λειτουργία, θα προσφέρουμε ένα κέρασμα και θα μιλήσουμε με τους Χριστιανούς πρόσφυγες-μετανάστες που εκκλησιάζονται εκεί.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο