Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στη Λέσβο από την κακοκαιρία – Η κάμερα του Lesvosnews.gr κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Λέσβου σε διάφορες περιοχές του νησιού, αφού οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια, σε αυτοκίνητα, ενώ δεν έλειψαν και οι εγκλωβισμοί ανθρώπων που σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους.

Μία γυναίκα προσπάθησε να περάσει κάθετα ένα δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι.

Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και η ίδια είχε εγκλωβιστεί μέσα σ’ αυτό.

Η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε σαν αποτέλεσμα να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα η οποία παρασυρόταν μαζί με το αυτοκίνητό της προς το ποτάμι.

Ο ιερέας του Παλαιοκήπου εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του το οποίο πλημμύρισε και χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τον απεγκλωβίσουν.

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας επίσης στον Παλαιόκηπο που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες του έβγαλαν έξω με ασφάλεια.

Παλαιόκηπος, Πλωμάρι, Γέρα, Μυτιλήνη, ήταν οι περιοχές όπου προκλήθηκαν οι περισσότερες ζημιές με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται συνεχείς κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπων και για αντλήσεις υδάτων από σπίτια.

Σε συναγερμό είχαν τεθεί και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπως και του Δήμου Λέσβου, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του τμήματος Λέσβου, που επενέβησαν σε περισσότερα από πέντε περιστατικά και βοήθησαν συμπολίτες μας και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας και Πλωμαρίου για την πολύτιμη συνεισφορά του.

Η κάμερα του Lesvosnews.gr βρέθηκε στο τόπο των γεγονότων και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο